Σε κρίσιμη κατάσταση εξακολουθεί να παραμένει η υγεία του Προκαθήμενου της Εκκλησίας της Κύπρου Αρχιεπισκόπου Χρυσόστομου, ο οποίος λαμβάνει ανακουφιστική θεραπεία στο διαμέρισμα του στο Αρχιεπικοπικό Μέγαρο. 

Σύμφωνα με νεότερο ιατρικό ανακοινωθέν που εξέδωσαν οι θεράποντες ιατροί του Μακαριωτάτου, ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου νοσηλεύεται στην Αρχιεπισκοπή και ακολουθεί την ενδεδειγμένη φαρμακευτική αγωγή.

Το ανακοινωθέν υπογράφουν οι θεράποντες ιατροί Ιωσήφ Κάσιος, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Πέτρος Αγαθαγγέλου και Μιχάλης Πρωτοπαπάς, ενώ νεότερο ιατρικό ανακοινωθέν θα εκδοθεί ανάλογα με την πορεία της υγείας του Μακαριωτάτου.

Το πρωί του περασμένου Σαββάτου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης επισκέφτηκε τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο. Mετά τη συνάντηση, ανέφερε ότι: “ο Μακαριώτατος έχει απόλυτη επικοινωνία, διατηρεί ακόμη το χιούμορ του.”

Βεβαίως η κατάσταση όπως και οι γιατροί είπαν είναι δύσκολη. Εύχομαι τα καλύτερα και είναι δυνατός όπως διαπιστώνω, όπως ήταν και πάντοτε. Εύχομαι περιστατικά.

Κληθείς να απαντήσει εάν ο Αρχιεπίσκοπος του ανέφερε κάποια επιθυμία, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απάντησε αρνητικά. Ωστόσο δεν μπορούσε να μην ρωτήσει για την πορεία του κυπριακού.

Με ρώτησε εάν υπάρχει κάποια προοπτική για το κυπριακό και τον ενημέρωσα ότι τον Νοέμβριο θα έχω συνάντηση τόσο με τον Γάλλο πρόεδρο όσο και με τον Γερμανό καγκελάριο με μια πρόταση ανάληψης πρωτοβουλίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Χαμογέλασε ικανοποιημένος και είπε εύχομαι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ