Στην κατακόμβη και κάτω ακριβώς από την Αγία Τράπεζα του νέου Καθεδρικού Ιερού Ναού Αποστόλου Βαρνάβα, η οποία κατασκευάστηκε με σαφείς οδηγίες και αυστηρή επίβλεψη του ιδίου, θα ταφεί ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, ο οποίος “έφυγε” στις έξι και σαράντα το πρωί της 7ης Νοεμβρίου 2022.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου είχε παρουσιάσει τον τόπο της ταφής του στο πλαίσιο της εκπομπής “Εκείνη και Εκείνοι” του ΡΙΚ λέγοντας ότι η τελευταία κατοικία των Ιεραρχών είναι κάτι που «το συνηθίζουν σε όλα τα πατριαρχεία. Είναι η λεγόμενη κρύπτη. Όλοι οι Προκαθήμενοι θα θάβονται εκεί».

Ο Αρχιεπίσκοπος είχε δηλώσει τότε ότι επισκέπτεται συχνά τον τάφο του. «Θα είναι η μόνιμη μου κατοικία. Δεν με συγκινεί. Εδώ θα αναπαύομαι», ανέφερε. Τέλος, ο Αρχιεπίσκοπος είπε «θα είμαι δυνατός μέχρι την τελευταία μου αναπνοή δεν θα το βάλω κάτω. Θα στέκω στα πόδια μου, έστω και αν τα πονώ και τα δυο!».

Ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος, ως τοποτηρητής του Αρχιεπισκοπικού θρόνου, ανακοίνωσε ότι ο ίδιος προνόησε όπως και οι υπόλοιποι Προκαθήμενοι να θάφονται εκεί, αφού γίνει εκταφή λειψάνων του προηγούμενου και τοποθετηθούν σε λειψανοθήκη που κατασκευάστηκε στον ίδιο χώρο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ