Ο Νίκος Χριστοδουλίδης είναι ο όγδοος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ενώ στις 22:00 θα γίνει η επίσημη ανακήρυξη του νέου Προέδρου, στο στάδιο “Τάσσος Παπαδόπουλος-Ελευθερία”.

Από το πλευρό του Νίκου Χριστοδουλίδη, σε όλη την προεκλογική διαδικασία και κατά τη διάρκεια των εκλογών δεν έλειπαν οι τέσσερις κόρες του, Ιωάννα, Αικατερίνη, Δέσποινα και Φοίβη και η γυναίκα του, Φιλίππα Καρσερά που τον υποστήριζαν και του έδιναν δύναμη να συνεχίσει. Η νέα Πρώτη Κυρία της Κύπρου στάθηκε σήμερα περήφανη στο πλάι του συζύγου της και εντυπωσίασε με το κομψό της σύνολο.

Ποια είναι η Νέα Πρώτη Κυρία της Κύπρου;

Η Φιλίππα Καρσερά γεννήθηκε στις 24 Φεβρουαρίου του 1977 στη Λεμεσό και είναι πρόσφυγας από την κατεχόμενη Αμμόχωστο.

Αποφοίτησε από το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών αλλά και Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου στην Αθήνα. Στη συνέχεια, προχώρησε τις σπουδές της με μεταπτυχιακό στις Πολεμικές Σπουδές, στο Kings College του Λονδίνου. Το 2021, απέκτησε πτυχίο Νομικής από το Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Από το 1999, όταν προσλήφθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου ως ακόλουθος, έχει υπηρετήσει μεταξύ άλλων στην Ύπατη Αρμοστεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα και στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στις Βρυξέλλες κατά τη διάρκεια της πρώτης κυπριακής προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

Η πρώτη γνωριμία της Φιλίππας Καρσερά με τον Νίκο Χριστοδουλίδη

Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στην εκπομπή «Με αγάπη Χριστιάνα» στις αρχές Δεκεμβρίου του 2022, είχε αναφερθεί στην πρώτη γνωριμία της με τον Νίκο Χριστοδουλίδη, όταν ήταν μαζί στο Υπουργείο Εξωτερικών.

«Ήταν αμοιβαίο όταν συναντηθήκαμε και ταιριάξαμε πάρα πολύ από την πρώτη μας γνωριμία ως δόκιμοι στο Υπουργείο Εξωτερικών. Μεγαλώσαμε με τον ίδιο τρόπο άλλωστε.

Η στιγμή της ζωής μου, η οποία ήταν σημείο αναφοράς, είναι η συνάντησή μου με τον Νίκο. Γίναμε ομάδα. Κάναμε τέσσερα παιδιά, υπήρξε αλληλοστήριξη και σεβασμός και φυσικά η σχέση με τους γονείς μου», είχε δηλώσει η Φιλίππα Καρσερά.

Η όμορφη οικογένεια που έχουν δημιουργήσει

Η πρωτότοκη κόρη τους, Ιωάννα σπουδάζει στη Γαλλία στον κλάδο των Διεθνών Σχέσεων ενώ ακολουθούν οι μαθήτριες Λυκείου, Αικατερίνη και Δέσποινα και η μικρή Φοίβη.

Η Φιλίππα Καρσερά, στη συνέχεια της συνέντευξης, αναφέρθηκε και στην στιγμή που ο Νίκος Χριστοδουλίδης ανακοίνωσε στην οικογένειά του ότι θα είναι Υποψήφιος Πρόεδρος για την Δημοκρατία.

«Τα κορίτσια μου και εγώ είχαμε αντιληφθεί ότι θα ερχόταν η στιγμή της ανακοίνωσης για Υποψηφιότητα για Πρόεδρος της Δημοκρατίας, άρα μας ήρθε πιο ήπια…», είχε αποκαλύψει στην Χριστιάνα Αριστοτέλους η σύζυγος του Νίκου Χριστοδουλίδη.

Πώς είναι μεταξύ τους ως ανδρόγυνο;

Παράλληλα, στην ίδια συνέντευξη απάντησε και στο αν την εκνευρίζει κάτι στον σύζυγό της, αναφέροντας:

«Με νευριάζει όταν δεν βρίσκει πέντε λεπτά να χαλαρώσει. Δεν κάθεται να χαλαρώσει στον καναπέ, ούτε όταν πηγαίνουμε στην παραλία. Κάθεται στην ξαπλώστρα και απαντά email. Έτσι ήταν πάντα…».

Δείτε όλη την πρόσφατη συνέντευξη της Φιλίππας Καρσερά:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , , , , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ