Είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους και αγαπητούς ηθοποιούς της γενιάς του. Στα παρασκήνια θα ακούσεις από τους συναδέλφους του τα καλύτερα λόγια τόσο για το ταλέντο του, όσο και για τον χαρακτήρα του.

Ο Ανδρέας Τσέλεπος, ο… Αγαθοκλής του “Κάμπινγκ” ανοίγει τα χαρτιά του αποκλειστικά στο HELLO! Cyprus και μας μιλάει για την μεγάλη επιτυχία της σειράς, τη νέα θεατρική παράσταση, την συνεργασία που θέλει να ξεχάσει αλλά τί δεν ξέρουμε μέχρι σήμερα για αυτόν.

Ανδρέα μου, σε πετυχαίνουμε σε μια πολύ δημιουργική φάση της ζωής σου, αλλά ας αρχίζουμε με την μεγάλη επιτυχία του «Κάμπινγκ». Πώς το βιώνεις όλο αυτό και αν πίστευες στην τόση μεγάλη επιτυχία της σειράς.

Κοίτα, η αλήθεια είναι πως όταν πρωτοδιάβασα τα πρὠτα επεισόδια που είχε γράψει ο Φὠτης, δεν μπορούσα να σταματήσω να διαβάζω. Ήθελα συνέχεια να μάθω τι θα συνέβαινε μετά. Αυτό για εμένα ήταν πάρα πολύ σημαντικό, γιατί νομίζω για πρώτη φορά διάβαζα τηλεοπτικό σενάριο το οποίο με είχε “γαντζώσει” στην κυριολεξία. Παράλληλα, όταν άφησα το κείμενο κάτω, σταμάτησα ότι έκανα και σκεφτόμουνα συνέχεια πόσο πολύ τρομακτικό θα ήταν όλο αυτό το εγχείρημα, καθώς επίσης η προσέγγιση μου στο ρόλο του “Αγαθοκλή”.

Μιλώντας όμως με τα παιδιά στον Άλφα που πίστεψαν απο την πρώτη στιγμή σε αυτό το πρότζεκτ, και φυσικά με τον Μαέστρο Φώτη, όλες μου οι φοβίες και ανασφάλειες εξαφανίστηκαν στην στιγμή. Και φυσικά, για εμένα όταν έρχεται μια πρόταση η οποία καταφέρνει να βγάλει απο το comfort zone μου, σημαίνει πως πρέπει να την αποδεχτώ, γιατί τότε ξέρω πως το ταξίδι που θα ακολουθήσει μόνο δημιουργικό μπορεί να είναι. Και πράγματι, δύο χρόνια μετά έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε ένα απίστευτο κόσμο και ένα φανατικό κοινό, που πιστεύω έχει χρόνια να δούμε στην κυπριακή τηλεόραση.         

Φοβήθηκες μήπως «στιγματιστείς» από την επιτυχία του ρόλου και σε αφήσει δέσμιο στη συνέχεια με τις ξεκαρδιστικές ατάκες.

Καθόλου. Ποτέ δεν σκέφτομαι αν ο ρόλος μου θα είναι “επιτυχημένος” ή όχι. Το σημαντικό είναι η ιστορία που θέλουμε να πούμε. Η ιστορία αυτή, να μπορεί να περάσει στο κοινό που μας παρακολουθεί. Παράλληλα, εμείς οι ηθοποιοί, να ξέρουμε τόσο καλά τους χαρακτήρες που υποδυόμαστε, ούτως ώστε απο το κείμενο οι ρόλοι μας να παίρνουν σάρκα και οστά στην μικρή οθόνη και οι θεατές , έστω και μια στιγμή να μπορούν να ταυτιστούν μαζί μας, για να μπορούν να ακολουθούν το ταξίδι μας πιο πιστευτά. Τώρα αν το κοινό μας, μας αναγνωρίζει και στην καθημερινή μας ζωή και μας προσεγγίζει με ατάκες απο την σειρά, για εμένα σημαίνει πως έχουμε πετύχει ακριβώς αυτό που έλεγα πιο πάνω. Θα μπορούσα μάλιστα να το παρομοιάσω με το χειροκρότημα που δεχόμαστε στο τέλος μιας παράστασης. Προσωπικά μπορώ να πω πως το αγκαλιάζω….

Η σειρά δεν θα συνεχίσει του χρόνου.

Τι; Αλήθεια; (γέλια)

Εσύ ετοιμάζεις κάποιο άλλο τηλεοπτικό ταξίδι και τί μπορείς να μας «καρφώσεις» για την… τελική ευθεία.

Αν και έχω δεχτεί κάποιες προτάσεις, προς το παρών όλη μου η προσοχή και ενέργεια βρίσκονται στο “Κάμπινγκ”. “It ain’t over till the fat lady sings!”, δηλαδή καλύτερα να μην υποθέτουμε ότι γνωρίζουμε την έκβαση ενός γεγονότος που είναι ακόμη σε εξέλιξη. Όσο για spoilers, ειδικά απο εμένα δυστυχώς δεν θα μάθετε τίποτα.

Ακούγονται πολλά… Υπάρχει περίπτωση να δούμε το «Κάμπινγκ» στον κινηματογράφο. Θα σου άρεσε η ιδέα;

ΤΙ ;;;;;; !!!!! ;;;; Αυτό σίγουρα πρώτη φορά το ακούω. Αν ο Μαέστρος μας (Φώτης) θελήσει να κάνει αυτό το βήμα, εγώ δηλώνω πως ακολουθώ με κλειστά τα μάτια. You had me at Κινηματογράφο

Σε πετυχαίνουμε στο θέατρο στη νέα σκηνή ΘΟΚ, πες μας δυο λόγια για το έργο και το ρόλο σου.

Το προφητικό μυθιστόρημα 1984 του Τζορτζ Όργουελ, διασκευασμένο με τόλμη από τους Ρόμπερτ Άικ και Ντάνκαν Μακμίλαν, στη Νέα Σκηνή ΘΟΚ σε σκηνοθεσία Λέανδρου Ταλιώτη. Ένα σκληρό μανιφέστο κατά του ολοκληρωτισμού, ένα δυστοπικό αριστούργημα για την κατασκευή της πραγματικότητας, την παραχάραξη του παρελθόντος, τον έλεγχο και το πάγωμα της συνείδησης, το οποίο μας συγκλονίζει ακόμα και σήμερα, εβδομήντα τρία ολόκληρα χρόνια από τότε που πρωτοκυκλοφόρησε. «Όποιος ελέγχει το παρελθόν ελέγχει το μέλλον. Όποιος ελέγχει το παρόν ελέγχει το παρελθόν». Ο κεντρικός ήρωας, Ουίνστον Σμιθ, ζει στον ζοφερό κόσμο της Ωκεανίας, προσπαθώντας με κάθε μέσο να διατηρήσει τη λογική του απέναντι στο ασφυκτικό καθεστώς παρακολούθησης του Μεγάλου Αδελφού, που έχει απαγορεύσει διά ροπάλου κάθε σκέψη. Σε αυτό το περιβάλλον ερωτεύεται την Τζούλια, ενώ δεν παύει να διαπράττει όλο και περισσότερα Εγκλήματα Σκέψης. Σκέφτεται, θυμάται, φαντάζεται, ελπίζει. Ελπίζει σε ένα μέλλον χωρίς τον Μεγάλο Αδελφό. Όμως οποιαδήποτε απόπειρα απόδρασης είναι μάταιη.

Ένα έργο για τον ολοκληρωτισμό. Πώς πιστεύεις ότι υπάρχει σήμερα στη ζωή μας, τόσο μέσα από την καθημερινότητά μας όσο και από τα social media.

Κοιτάξτε απλώς τι συμβαίνει γύρω μας αυτή τη στιγμή. Οι άνθρωποι έχουν χάσει την πίστη τους στις κυβερνήσεις, στους εκλεγμένους εκπροσώπους τους. Δεν εμπιστεύονται τα ΜΜΕ, γιατί πιστεύουν πως υιοθετούν και προωθούν τις ατζέντες των κυβερνώντων. Ψάχνουν άλλους τρόπους για να ενημερωθούν, και δυστυχώς τους πιο εύκολους και γρήγορους. Στο έργο υπάρχει μια φράση απο την Μητέρα που λέει στο παιδί, «…άνοιξε κανένα βιβλίο», με το παιδί να απαντάει απαξιωτικά «Βιβλίο;» σάμπως και η ίδια η λέξη είναι τόσο απαρχαιωμένη, αηδιαστική. Τι είναι ένα βιβλίο; Τι μπορεί να μου προσφέρει ένα βιβλίο; Ειδικά όταν έχω στις άκρες των δακτύλων μου τον μαύρο καθρέφτη που μπορεί να μου προσφέρει τα πάντα. Έχουμε καταντήσει δέσμιοι των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, δεν χρειάζεται πια να έχουμε άποψη ούτε καν για τα υλικά αγαθά που θέλουμε και όχι αυτά που χρειαζόμαστε, αφού μας πλασάρονται καθημερινά στις έξυπνες συσκευές μας. Πιστεύουμε τυφλά ότι και αν διαβάσουμε, και αποδεχόμαστε ως αλήθεια και γεγονότα άρθρα και απόψεις γραμμένα ή διορθωμένα απο απρόσωπους συγγραφείς.

Ζούμε στην εποχή του metoo με το χώρο σου να «στιγματίζεται» ως ένα βαθμό.

Εδώ θα σου απαντήσω και με την ιδιότητα μου ως Πρόεδρος της Ένωσης Ηθοποιών Κύπρου. Η ΕΗΚ στέκεται στο πλάι οποιουδήποτε ηθοποιού έχει υποστεί σεξουαλική, λεκτική, ψυχολογική, σωματική κακοποίηση/βία, είτε για λόγους σεξουαλικής εκμετάλλευσης, είτε για λόγους εργασιακής εκμετάλλευσης. Για αυτό το λόγο η ΕΗΚ προχώρησε απο την αρχή στην σύσταση ειδικής Επιτροπής για τη Διαχείριση Παραπόνων Και Καταγγελιών για Σεξουαλική Παρενόχληση και Παρενόχληση στον χώρο εργασίας και πολύ σύντομα θα ανακοινώσουμε τον Κώδικα Δεοντολογίας για του εργαζόμενους στον χώρο του Θεάτρου και της Οπτικοακουστικής βιομηχανίας.

Έχεις δεχθεί ποτέ στα social media ή στη  καθημερινότητά σου κάποιο φλερτ ή pic που να σε έφερε σε δύσκολη θέση.

Γενικά στα ΜΚΔ πολύ σπάνια απαντώ σε μηνύματα, για αυτό και έχω μόνο την επίσημη μου σελίδα στο φατσοβιβλίο και το Insta όπου τα μηνύματα φιλτράρονται. Όσο για να δω κάτι που να μπορεί να με φέρει σε δύσκολη θέση, νομίζω έχω δει τόσα και ζήσει αλλά τόσα που πολύ δύσκολα μπορεί να με σοκάρει κάτι.

Έχεις μετανιώσει ποτέ για κάποια συνεργασία και τί ήταν αυτό που σε απώθησε;

Προσπαθώ να μην μετανιώνω για ότι και αν κάνω. Γιατί πάντα είναι δίκη μου απόφαση η όποια  συνεργασία ή πράξη μου. Αν αποδειχτεί ότι έκανα λάθος, είναι εντάξει λέω στον εαυτό μου πάντα, γιατί δεν ήξερα και έμαθα στην πορεία. Το θέμα είναι να το θυμάμαι για να μην το επαναλάβω. Μόνο τότε θα μπορώ να πω πως έχω μετανιώσει για κάτι.

Η προσωπική ζωή είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Τύχη ή το επιδίωξες;

Κοίτα, αν η δουλειά, μου το επέτρεπε, νομίζω πως ούτε εμένα θα με βλέπατε. Αλλά δυστυχώς ή ευτυχώς είναι μέρος της δουλειάς μας. Πρέπει να κρατάμε επαφή με το κοινό μας, είτε για να προωθήσουμε κάποια καινούργια παράσταση, τηλεοπτική σειρά ή ταινία. Η οικογένεια μου όμως είναι θέμα προσωπικό και όποτε μπορούμε προσπαθούμε να κρατάμε αποστάσεις.

Εσύ πως θα γιορτάσεις τον Άγιο Βαλεντίνο;

Γύρισμα στο Κάμπινγκ! και φυσικά με τον έρωτα της ζωής μου, την οικογένεια μου.

Ποια είναι τα επαγγελματικά και προσωπικά σου όνειρα για το μέλλον;

Προσωπικά πάνω από όλα να έχουμε την υγεία μας και να είμαστε πάντα αγαπημένοι. Επαγγελματικά, περιμένω την πρεμιέρα μας στην Κύπρο, της προτελευταίας ταινίας που γυρίσαμε, “Patchwork”, που ήδη έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Κάρλοβι Βαρι και μετά με το καλό την παγκόσμια πρεμιέρα της τελευταίας ταινίας που γυρίσαμε το καλοκαίρι που μας πέρασε, “IMAN”.

Πολλοί ηθοποιοί έχουν δοκιμαστεί και στην τηλεόραση και στην παρουσίαση. Θα ήθελες να κάνεις κάτι παρόμοιο;

Το δοκίμασα… ήμουν άθλιος… το ξέχασα! (γέλια)

Τί δεν ξέρουμε για τον Ανδρέα Τσέλεπο που θα μας κάνει εντύπωση αλλά και ποιο το μεγαλύτερο ψέμα που έχει ακουστεί για σένα.

Δεν είμαι σίγουρος αν δεν το γνωρίζετε, αλλά είμαι τεράστιο geek, ειδικά σε ότι έχει σχέση με Star Wars! Η συλλογή που έχω, θα μπορούσα να ανοίξω μουσείο!

Σε τι λες HELLO! και περιμένεις να έρθει και σε τι GOODBYE και δεν θες να ξαναέρθει στη ζωή σου.

HELLO!!!! στο τέλος αυτής της καταραμένης πανδημίας! GOODBYE στον Covid-19!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ