Κοιτώντας τους την ώρα της φωτογράφισης, περισσότερο έμοιαζαν σαν αδέλφια, παρά σαν μπαμπάς και κόρη. Γεμάτοι ενθουσιασμό, πόζαραν στον φακό κάνοντας από τις πιο απλές, μέχρι τις πιο περίεργες και πρωτότυπες πόζες.

Και φτάνει η ώρα της συνέντευξης! «Μπορώ να συμμετέχω κι εγώ;» ρωτάει η Αντιγόνη κι άντε να της πεις όχι, τόσο ευγενικά που το ζήτησε. Καθόμαστε στο σαλονάκι και βάζω το μαγνητόφωνο να γράφει… Μπαμπάς και κόρη, μιλούσαν τόσο αυθόρμητα που για κάποια στιγμή ένιωσα σαν να τους βλέπω από μια κρυφή κάμερα την ώρα που είναι στο σπίτι τους και κουβεντιάζουν!

Αλέξανδρε, σε τι φάση σε βρίσκουμε επαγγελματικά και προσωπικά;

Τώρα έχω τελειώσει τις παραστάσεις του «Βάφτα Μαύρα με χρώμα» και ξεκινάμε ξανά τον Νοέμβριο. Παράλληλα, συνεχίζω τα γυρίσματα για τη «Γη της ελιάς» και την επόμενη σεζόν θα είμαι και στην «Τρικυμία».

Αντιγόνη, πηγαίνεις να δεις τον μπαμπά σου στο θέατρο; Τον βλέπεις στην τηλεόραση;

Πήγαινα στο θέατρο όταν ήμουν πιο μικρή και κάποιες φορές τον βλέπω και στην τηλεόραση!

Στην τηλεόραση ο μπαμπάς σου υποδύεται έναν αστυνομικό. Είναι πιο αυστηρός στον ρόλο του, απ’ ότι στην κανονική ζωή;

Ναι, σίγουρα!

Ο ρόλος του μπαμπά πόσο απαιτητικός είναι;

Αλέξανδρος: Είναι ο πιο βασικός και πιο σημαντικός ρόλος που έχω στη ζωή μου. Κανείς δεν γεννιέται και να ξέρει πώς είναι να είσαι γονιός, όμως ο χρόνος που περνώ μαζί της, θέλω να είναι όσο πιο εποικοδομητικός. Θέλω να μου ανοίγεται και να μου μιλά, που νομίζω το κάνει διότι θέλει τη γνώμη μου και δεν μου κρύβει πράγματα. Μέλημα μου είναι να την αφήνω να κάνει λάθη, αλλά όχι τα ίδια! Είμαι εκεί να την κατευθύνω, να την ακούσω και θέλω να είμαστε φίλοι με αλληλοσεβασμό.

«Ο ΜΟΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕ ΒΡΕΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΑ»

Αντιγόνη, ποια ήταν η πιο χρήσιμη συμβουλή που σου έδωσε ο μπαμπάς σου;  

Να πω την αλήθεια δεν θυμάμαι κάποια συγκεκριμένη, διότι πολλές φορές του μιλώ και του ανοίγομαι, οπότε μου έχει δώσει πάρα πολλές συμβουλές, τις οποίες κρατώ!

Αλέξανδρος: Παρόλο που δεν θυμάται -και είναι λογικό-  διότι οι πληροφορίες που λαμβάνει ένα μωρό στην προεφηβεία είναι άπειρες, η σημαντικότερη συμβουλή που της έχω δώσει είναι να σέβεται τον εαυτό της. Της έχω πει ότι ο μόνος λόγος για να με βρει απέναντί της, είναι να μην σέβεται τον εαυτό της επανειλημμένα.

Ήταν δύσκολο να καταφέρετε να διατηρήσετε μια άμεση επικοινωνία και να είστε περισσότερο φίλοι, όπως μας έχετε πει, σε μια δύσκολη ηλικία για την Αντιγόνη, μιας και είναι στην προ-εφηβεία;

Αντιγόνη: Νομίζω δεν ήταν πολύ δύσκολο, διότι ο μπαμπάς μου έχει πολλή υπομονή και θα θυμώσει μόνο όταν πρέπει.

Αλέξανδρος: Εδώ θέλω να πω ότι εκείνο που για μένα είναι “red flag” είναι η βία στα μωρά, είτε αυτό είναι τράβηγμα από το χέρι, ή ελαφριά χαστούκια. Το θεωρώ λάθος, πιστεύω ότι στα μωρά πρέπει να εξηγούμαι τα πράγματα, όσο χρόνο κι αν μας πάρει και όσες φορές κι αν χρειαστεί να τα επαναλάβουμε!  

«ΑΝ ΣΤΟ 2024, ΜΕΓΑΛΩΝΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΣΑ ΕΓΩ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΕΞΕΛΙΞΗ»

Αλέξανδρε, ποια ήταν η σχέση σου με τον δικό σου πατέρα και πώς σε επηρέασε ως πατέρα;

Θεωρώ ότι δεν με επηρέασε καθόλου! Σίγουρα κάποια πράγματα όπως το να είμαι τίμιο και να σέβομαι τον συνάνθρωπο μου, τα έχω διδαχτεί από το σπίτι μου, όμως ο τρόπος που μεγαλώνω εγώ το μωρό μου θέλω να είναι διαφορετικός, γιατί θέλω να υπάρχει εξέλιξη. Αν στο 2024, μεγάλωνα το παιδί μου με τον ίδιο τρόπο που μεγάλωσα εγώ παλιότερα, δεν θα υπήρχε εξέλιξη.

Ποια είναι η αγαπημένη σας κοινή δραστηριότητα;

Αντιγόνη: Η ιππασία! Πήγαμε μερικές φορές μαζί και ήταν πολύ ωραία, διότι είναι κάτι που αγαπώ και το κάνει και ο μπαμπάς μου.

Αλέξανδρος: Για κάποιο λόγο, έχουμε πολλά κοινά! Για παράδειγμα, την αγάπη για τα άλογα και την αγάπη για τις μηχανές, την οποία έχει μάθει από μένα… Βέβαια, τώρα είναι σε μια πιο ώριμη φάση και μου λέει «δεν θέλω να έχεις μηχανή για να είσαι καλά». Μου αρέσει να ξεπερνάμε μαζί τους φόβους της!

Αντιγόνη: Ναι… Ο μπαμπάς μου πάντα μου λέει να ξεπερνάω τους φόβους μου και κάθε φορά που τυχαίνει να πάω για παράδειγμα στο Luna Park ή στο Water Park και φοβάμαι να κάνω κάτι, θα το κάνω, γιατί θυμάμαι τη συμβουλή που μου έδωσε ο μπαμπάς μου.

Τι θαυμάζεται περισσότερο ο ένας στον άλλο;

Αλέξανδρος: Την ειλικρίνεια και την καθαρότητα που έχει! Θα μου μιλήσει για τα πάντα χωρίς να μου κρύψει τα λάθη της. Έχει μια μαγκιά, ένα τσαγανό και είναι ετοιμόλογη!

Αντιγόνη: Τον θαυμάζω που έχει σπουδάσει, που κατάφερε να κάνει αυτό που ήθελε μόνος του και να τον ξέρει πλέον όλη η Κύπρος και η Ελλάδα και είμαι περήφανη γι’ αυτόν! Τον θαυμάζω για όλα αυτά, αλλά και επειδή είναι πολύ καλός μπαμπάς και πάντα μου δίνει συμβουλές.

Αλέξανδρε, πώς διαχειρίζεται τη διασημότητά σου;

Παρόλο που είπε ότι είναι περήφανη που με ξέρουν στην Ελλάδα, πρέπει να σου πω ότι το μισό σχολείο, δεν γνωρίζει ποιος είναι ο μπαμπάς της. Μάλιστα, μια φορά στην έκτη δημοτικού μου είπε «μην με πάρεις στην τάξη, γιατί δεν θέλω να νομίσουν ότι σε παίρνω μαζί μου επειδή είσαι διάσημος». Τότε της εξήγησα ότι κάνω μια δουλειά όπως όλες τις άλλες και θέλω κι εγώ να πάρω το παιδί μου στην τάξη.

Αντιγόνη: Ο λόγος που του είπα να μην έρθει στην τάξη είναι επειδή, κάποια παιδιά μπορεί να μου έλεγαν ότι τον «χρησιμοποιώ» ή ότι νιώθω «βασίλισσα» επειδή ο μπαμπάς μου είναι γνωστός…

Αλέξανδρος: Γι’ αυτό είπαμε ότι δεν μας νοιάζει η γνώμη των άλλων! Είμαστε επτά δισεκατομμύρια άνθρωποι στη γη, οπότε δεν πρέπει να μας νοιάζει τι θα πει ένας από όλους αυτούς τους ανθρώπους… Είναι μειονότητα.

«ΤΗΣ ΕΧΩ ΠΕΙ ΠΩΣ ΑΝ ΠΟΤΕ ΚΑΝΩ ΣΧΕΣΗ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΜΑΘΕΙ»

Μοιράζεσαι τα προσωπικά σου με τον μπαμπά σου;

Αντιγόνη: Ναι, από πάντα!

Αλέξανδρος: Όπως επίσης τα μοιράζομαι κι εγώ μαζί της. Της έχω πει ότι αν ποτέ κάνω σχέση, θα είναι η πρώτη που θα το μάθει!

Αλέξανδρε, ποιο είναι το πιο σημαντικό μάθημα που προσπαθείς να διδάξεις στην Αντιγόνη;

Να σέβεται και να αγαπά τον εαυτό της, διότι αν δεν αγαπήσει πρώτα τον εαυτό της, δεν θα μπορέσει να αγαπήσει τίποτα και να έχει πάντα ένα κίνητρο και ένα στόχο. Επίσης, θέλω να μάθει ότι δεν είναι κακό να ζητά βοήθεια… Ακόμη και στην τάξη, της λέω να κάνει απορίες, διότι ο άνθρωπος που κάνει απορίες είναι ο πιο σοφός!

Έχεις εμπνευστεί από τη σχέση σου με την κόρη σου για κάποιον ρόλο που έχεις υποδυθεί;

Ναι! Όταν ήταν πιο μικρή η Αντιγόνη της τραγουδούσα διάφορα τραγούδια και σε ένα κάστινγκ έπρεπε να πω ένα μονόλογο και να νανουρίσω ένα μωρό, όμως τα λόγια δεν είχαν καμία σχέση με το νανούρισμα. Επίσης σε έναν άλλο ρόλο στο θέατρο έπρεπε να σκοτώσω ένα μωρό από μίσος και ο μόνος λόγος που τα κατάφερα και βούρκωνα όταν έκανα αυτή τη σκηνή ήταν η απέχθεια που ένιωθα για τον ρόλο μου και την πράξη αυτή!  

Ποιο είναι το πιο σημαντικό πράγμα που έχεις μάθει για τον εαυτό σου μέσα από την πατρότητα;

Η υπομονή! Επίσης, στα  24 μου είχα πάρα πολλή ένταση και ενέργεια… Αγαπούσα την ταχύτητα, τις μηχανές, τα επικίνδυνα πράγματα και γενικότερα την περιπέτεια. Μετά τον ερχομό της Αντιγόνης «ηρέμησα» και πλέον σκέφτομαι δέκα φορές αν θα κάνω κάτι.

Αλέξανδρε, ποια είναι τα όνειρα σου για το μέλλον της κόρης σου;

Τα δικά της!

Εσένα Αντιγόνη για τον μπαμπά σου;

Τα δικά του!

Beauty for him: Τα προϊόντα περιποίησης που κάθε άντρας χρειάζεται

Credits
Φωτογραφίες: Dimitris Q
Sponsored by Nivea

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ