Ο Δημήτρης Μοθωναίος συνάντησε την παρουσιάστρια του «Πρωινού» και άνοιξε την καρδιά του για τα τραύματα που έχουν στιγματίσει τον ψυχισμό του και τις κακοποιητικές συμπεριφορές που έχει βιώσει, ενώ μάλιστα εξομολογήθηκε ότι βιώνει την κακοποίηση από την ηλικία των 6 χρόνων και από άτομο του στενού συγγενικού του περιβάλλοντος.

«Μεγάλωσα σε μια οικογένεια, η οποία ήταν πάρα πολύ δομημένη, οι γονείς μου ήταν καθηγητές… Μεγάλωσα με πάρα πολλή αγάπη, με φροντίδα, με γνώσεις κι οι άνθρωποι προσπαθούσαν να κάνουν ό, τι μπορούσαν. Αλλά, όπως συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες, υπήρχε ένα πρόσωπο στο πολύ στενό οικογενειακό περιβάλλον, το οποίο ήταν κακοποιητικό από πολύ μικρή ηλικία. Λοιπόν, τι συμβαίνει όταν έρχεται κάποιος και κακοποιεί ένα παιδί; Σας λέω το δικό μου βίωμα. Το παιδί δεν αναγνωρίζει την πράξη ως κακοποίηση. Είναι τόσο αδύναμη η ψυχή. Εγώ δεν το αναγνώριζα! Αυτό είναι κάτι που ξεκίνησε στα 6 μου χρόνια και κατ’ εξακολούθηση, πράγματα που δεν μπορούσα να τα αντιληφθώ. Αισθανόμουν ότι αυτός ο άνθρωπος με αγαπάει πάρα πολύ! Έκανα 11 χρόνια ψυχανάλυση για να το παλέψω. Αγνοούσα αυτά τα περιστατικά και όταν ήμουν 26 χρονών αυτός ο άνθρωπος με προσέγγισε ξανά με τον ίδιο τρόπο και έκανε μια συγκεκριμένη κίνηση, την οποία δεν μπορούσα να αγνοήσω. Εκεί σαν να ξύπνησε το σώμα μου και θυμήθηκε όλα τα προηγούμενα. Η αντίδρασή μου ενώ ήμουν 26 ήταν όπως διαβάζω στις καταγγελίες τελευταία. Είπα “αυτό συμβαίνει, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Μάλλον θα προχωρήσετε παραπάνω”. Κι ο μόνος λόγος που δεν ολοκληρώθηκε και δεν έγινε κάτι, είναι γιατί αυτός ο άνθρωπος πάγωσε. Θυμάμαι να πηγαίνουμε για μπάνιο ξάπλωνε δίπλα μου και μετά υπάρχει κενό. Υπήρξε περίοδος που μόνο με το αλκοόλ μπορούσα να ξεπεράσω αυτό το σύννεφο. Με ακολούθησε στην πορεία μου και διαμόρφωσε όλη τη σεξουαλική μου ταυτότητα και την ταυτότητά μου ως ανθρώπου… Στην πορεία της ζωής μου προσπαθώντας να κάνω συνεχώς σχέσεις, αντιλαμβανόμουν συνεχώς ότι αποτύγχανα, γιατί συνέχιζα να κουβαλάω αυτό το τραύμα…. Όταν τον αντιμετώπισα ευθέως μου ζήτησε να το ξεχάσω, με απείλησε να μην το πω σε κανέναν μέχρι να το πω στους γονείς μου που από δική τους αδυναμία δεν με στήριξαν. Προσπαθούν με πολλούς και διάφορους τρόπους να υποβαθμίσουν το γεγονός σε σημείο που να είναι μη γενόμενο. Αναφέρομαι σε σωματική και σεξουαλική κακοποίηση. Νιώθω την ανάγκη να το πω. Αν είχα μεγαλώσει με άλλον τρόπο δεν θα συνέβαινε αυτό»

Ο Δημήτρης Μοθωναίος, ακόμη, εξομολογήθηκε στη Φαίη Σκορδά, ότι οι μετέπειτα σχέσεις τους ήταν κακοποιητικές.

«Οι περιπτώσεις των σχέσεων που προσέλκυα ευνοούσαν ξανά την κακοποίηση. Έμπαινα πάντα σε σχέσεις αυτό που το οποίο αισθανόμουν φρικτό αλλά είχα εκπαιδευτεί έτσι, ψυχικά και σεξουαλικά/ Είχα κάνει προσπάθειες να κάνω υγιή σχέση με κοπέλα, αλλά δεν πετύχαινε. Το τραύμα ήταν ακόμη εκεί… Θεωρούσα ότι δεν είμαι άξιος για μια καλή σχέση… Υπήρχε μια σχέση, που ήταν η κορωνίδα της κακοποίησης και η οποία έληξε με ένα τροχαίο ατύχημα… Βρέθηκε ένα αυτοκίνητο και με πάτησε. Ήταν ένα πολύ κομβικό σημείο για εμένα. Νοσηλεύτηκα πάρα πολύ και κατάλαβα ότι πρέπει να γίνει δουλειά», ανέφερε μεταξύ άλλων, δηλώνοντας ότι έκοψε και το αλκοόλ.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του μίλησε και για την κακοποιητική σχέση του από τον χώρο του θεάτρου: «Ήταν μια κακοποιητική σχέση που προέκυψε από μια συνεργασία στο θέατρο το 2008 και διήρκησε μέχρι το ατύχημα. Έφυγα μετά το ατύχημα όταν βρήκα μια μεγαλύτερη απόδειξη για τις υποψίες που είχα».

Πλέον αισθάνεται καλά και τόνισε ότι θεωρεί ότι μοιραζόμενοι τις προσωπικές μας ιστορίες ίσως κάποιοι μπορούν να βοηθηθούν. Παράλληλα, τόνισε ότι λόγω των αποκαλύψεων που συμβαίνουν δεν μπορεί να κοιμηθεί κι ότι έκανε εμετό.

«Όπως είναι λογικό, υπό το φως των αποκαλύψεων για τις κακοποιήσεις στον επαγγελματικό του χώρο, οι μνήμες του είναι ολοζώντανες: «Όταν διάβασα την καταγγελία που βγήκε πρόσφατα έκανα εμετό. Δεν χωράει το μυαλό μου το μέγεθος της κτηνωδίας…Καθημερινά ξυπνάω και κάνω μία άσκηση αναπνοών που λέω στον εαυτό μου ότι αξίζω κι ότι έχω δικαίωμα στην ευτυχία και στην ομορφιά. Όποτε συμβαίνει κάτι μπορώ να τρελαθώ… Κουβαλάω πάνω μου όλη την ενοχή όλων των ανθρώπων και δεν μου αντιστοιχεί» είπε και ξέσπασε σε κλάματα, όπως και η Φαίη Σκορδά!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ