Ήταν Νοέμβρης τότε που πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα για ένα φρέσκο project με κοινωνικό και φιλανθρωπικό χαρακτήρα!

Ο λόγος για την επανεκτέλεση του τραγουδιού “Cancer’ από την Κύπρια τραγουδίστρια Narcie, που σκοπό είχε να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο ώστε να γίνουν δωρεές σε οργανισμούς για τους καρκινοπαθείς.

Με αφορμή τα όλα όσα βίωσαν κοντινά της άτομα, όπως και τα όλα όσα εκμυστηρεύτηκαν ασθενείς στην ίδια, θέλησε να “εκμεταλλευτεί” το βήμα που έχει και να δείξει πως δεν είναι μόνο ο κορωνοϊός αυτή την περίοδο, αλλά πως υπάρχουν συνάνθρωποι που εάν δεν λάβουν την φαρμακευτική αγωγή που χρειάζονται ίσως η κατάσταση τους επιδεινωθεί.

Η Narcie αν και κάνει εδώ και χρόνια καριέρα στην Αμερική, επέλεξε το videoclip για το τραγούδι να γυριστεί στην Κύπρο, την γενέτειρα της, και να διαλέξει για πρωταγωνίστρια μια αγαπημένη Κύπρια που έδωσε “μάχη” με τον καρκίνο και τον ξεπέρασε.

Η Γιώτα Κουφαλίδου ήταν η γυναίκα που καλέστηκε να μεταφέρει συναισθήματα, μηνύματα ανάγκης και προσφοράς, αλλά να “παλέψει” μπροστά στον φακό με τον “διάβολο” (Γιώργος Αναγιωτός) και να δείξει πως όταν εμείς τα παρατάμε “αυτός”, χαίρεται και συνεχίζει.

Συγκινεί η Γιώτα Κουφαλίδου: “Xάνει τα μαλλιά της” και στέλνει μήνυμα για τον καρκίνο

 

Tο πολυαναμενόμενο τραγούδι κυκλοφόρησε χθες το βράδυ και επίσημα μέσα από το κανάλι της Narcie στο YouTube. Το τελικό αποτέλεσμα; Άρτιο, συγκινητικό και προπομπός για να “αφυπνιστούν” τα πιο δυνατά συναισθήματα του ανθρώπου.

https://www.youtube.com/watch?v=gqPmthi15Qg&ab_channel=No%2FHugs

Η νεαρή ταλαντούχα τραγουδίστρια λίγες ώρες μετά την κυκλοφορία του, μίλησε αποκλειστικά στο Hello,cy και μας αποκάλυψε το πως γεννήθηκε αυτή η ιδέα, ποια μηνύματα θέλει να στείλει, τον στόχο της, τον λόγο που επέλεξε τους συγκεκριμένους “πρωταγωνιστές”. αλλά και εάν θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί την μουσική ως “φωνή” των αδυνάτων.

Διαβάστε αυτούσια την συνέντευξη:

Πως γεννήθηκε η ιδέα να επανεκτελέσεις το τραγούδι “Cancer”;

Σαν καλλιτέχνης πιστεύω ότι πρωταρχικός μου ρόλος είναι το να δίνω πίσω στην κοινωνία μέσα από τη μουσική μου. Ζω για να ευαισθητοποιήσω τους ανθρώπους προς τα κοινά, για να τους ξυπνήσω κοιμισμένα συναισθήματα και αναμνήσεις. Πιστεύω ότι η επιρροή της μουσικής στον άνθρωπο είναι ασύγκριτη, καθώς δρα σαν καταλύτης τόσο στον εσωτερικό κόσμο  όσο και στην φυσιοβιολογική χημεία του ανθρώπου. Μαθαίνoντας λοιπόν ότι οι καρκινοπαθείς συνάνθρωποί μας έχουν περιθωριοποιηθεί  αποφάσισα να κάνω ένα μικρό εγχείρημα στην βαβούρα του COVID και να στρέψω το φως της αγάπης και της καλοσύνης πάνω τους. Είναι μια ομάδα ανθρώπων που πρέπει να εισπράττει θετικότητα από την κοινωνία. Το τραγούδι “Cancer” εκφράζει απόλυτα αυτή την αληθινή όψη του καρκίνου και την ψυχική πορεία ενός καρκινοπαθή.

Ποιο μήνυμα θέλεις να περάσεις;

Προς τους καρκινοπαθείς συνανθρώπους μου; Ότι υπάρχει μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων που τους αγαπά. Θέλω να συνεχίσουνε την μάχη τους. Θέλω να είναι ψυχικά καλά, ξέροντας ότι μέσα από αυτό το τραγούδι θα ενισχυθούν οι οργανισμοί που τόσο απλόχερα προσφέρουν βοήθεια. Θέλω τα παιδάκια με καρκίνο να νιώσουνε ότι τους περιβάλει η χώρα τους με αγάπη. Θέλω να νιώσουνε όλοι αγκαλιασμένοι από αυτή την προσπάθεια. Προς τους υπόλοιπους; Ένα μήνυμα ανθρωπιάς. Τα δήθεν και τα πρέπει και τα καθώς δεν υπάρχουν εν καιρό Covid. Αδέρφια μου και αδερφές μου, το μόνο που μας έμεινε είναι το χαμόγελό μας και η καλή μας η καρδιά. Θέλω και εσείς να είστε καλά και να ενωθείτε μαζί μου σε αυτή την προσπάθεια, η οποία θα απαλύνει τόσες πολλές ψυχές.

Με ποιο σκεπτικό επέλεξες την Γιώτα Κουφαλίδου και τον Γιώργο Αναγιωτό να πρωταγωνιστήσουν στο videoclip;

Ο Γιώργος είναι ο μόνος Κύπριος ηθοποιός που γνωρίζω, ο οποίος διαθέτει 3 προτερήματα τα οποία προσωπικά θαυμάζω σαν αξίες στους ανθρώπους. Το πρώτο την αγάπη που έχει για το επάγγελμα του και το ταλέντο του να υποστηρίξει τους δύο κόντρα ρόλους που όριζε το βίντεο κλιπ. Του ανάθεσα μία πολύ δύσκολη δουλειά, καθώς πρέπει να μας πείσει ότι είναι δύο διαφορετικοί άνθρωποι. Στον πρώτο ρόλο καλέστηκε να μας πείσει ότι είναι ο Καρκίνος, η αρρώστια η ίδια και στον δεύτερο η αγγελική παρέμβαση, η ενσάρκωση του Άγγελου και η προσωποποίηση της λέξης θαύμα. Πιστεύω στο ταλέντο του και στις γνώσεις που έχει πάνω στην υποκριτική. Το δεύτερο; Είναι καλή ψυχή και έχει καθαρά μάτια. Εγώ με τέτοια άτομα γουστάρω να συνεργάζομαι. Με τις αγνές ψυχές που θέλουνε να βοηθήσουνε, που είναι πρόθυμοι, που δεν έχουν τα λεφτά σαν Θεό τους. Και το τρίτο; Είναι ευγενικός. Πολύ ευγενικός άντρας. Και αυτό σπανίζει στις μέρες μας.

Η Γιώτα ήταν η μόνο γυναίκα που μπορούσα να εμπιστευτώ για αυτό το ρόλο. Παρακολουθώντας την ιστορία της, καθώς η ίδια περνούσε από τον καρκίνο, θαύμασα την δύναμη και την θετικότητά της. Ήθελα να δείξω μία ειλικρινή και αυθεντική όψη της αρρώστιας που μόνο ένας άνθρωπος που πέρασε από καρκίνο μπορούσε να μας δώσει. Όταν βγήκε πάνω στην σκηνή χωρίς μαλλιά για το γύρισμά της. Παγώσαμε. Είναι γυναίκα- παράδειγμα προς μίμηση και εξυμνώ το κουράγιο και το υποκριτικό της ταλέντο.

Και οι δύο αυτοί άνθρωποι είναι άριστοι επαγγελματίες και είχαμε μία εξαιρετική συνεργασία εν ώρα γυρισμάτων και τους ευχαριστώ που με εμπιστεύτηκαν και σαν σκηνοθέτη.


Γιατί επέλεξες την Κύπρο για την παραγωγή και τα γυρίσματα;

Επειδή θέλω να προσφέρω αυτή την αγάπη και την θαλπωρή στην χώρα μου. Το έχουμε ανάγκη. Είμαστε ένα μοιρασμένο νησάκι και ακόμα πιο απομονωμένο τώρα λόγο του COVID. Έχουμε ανάγκη την ψυχική ένωση. Επίσης έχουμε ανάγκη τις όμορφες επιρροές από το εξωτερικό.

Σκέφτεσαι να συνεχίσεις να χρησιμοποιείς την μουσική για να γίνεσαι η “φωνή” των αδυνάτων;

Πάντα.

Μετά την χθεσινή παρουσίαση του τραγουδιού θα επιστρέψεις πίσω στην Αμερική; Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;

Ναι, θα επιστρέψω και εγώ σπίτι μου σιγά σιγά. Τα μελλοντικά μου σχέδια είναι πολλά αλλά θέλω να επικεντρωθούμε στην ουσία του σήμερα γιατί μόνο αυτό είναι και το σίγουρο. Το τραγούδι αυτό, θα ενισχύσει τον ΠΑΣΥΚΑΦ, το ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ ΜΙΑ ΕΥΧΗ, τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου και το Καραϊσκάκειο ίδρυμα. Σας καλώ, να ενισχύσετε αυτούς τους σπουδαίους οργανισμούς όπως μπορείτε. Κάτω από το βίντεο υπάρχουν links εισφορών και δωρεών.  Μαζί, και μόνο μαζί μπορούμε να καταφέρουμε θαύματα. 

Για περισσότερες πληροφορίες για το όλο project παρακαλώ όπως επισκεφτείτε www.nohugsband.com/cancer

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , , , , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ