Συνέντευξη παραχώρησε ο Γιώργος Αναγιωτός στο περιοδικό DownTown και τη δημοσιογράφο Τάνια Νεοκλέους. Ο Κύπριος ηθοποιός, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στις δύσκολες στιγμές που έζησε το περασμένο καλοκαίρι όταν χρειάστηκε να εγκαταλείψει το σπίτι του στο χωριό του, στη Βαβατσινιά.

Στο χωριό σου, τη Βαβατσινιά, έχεις μεγάλη αδυναμία. Μάλιστα, το περασμένο καλοκαίρι, όταν ξέσπασαν οι πυρκαγιές στη γύρω περιοχή, βρέθηκες και ο ίδιος στο πύρινο μέτωπο. Ποιες εικόνες έρχονται στο μυαλό σου από εκείνη τη μέρα;

Εκείνη τη μέρα ήμουν στη Λευκωσία για πρόβα, όταν μου τηλεφώνησε ο αδερφός μου και μου είπε για την πυρκαγιά. Μου είπε να μην αησυχώ, γιατί ήταν πολύ μακριά από εμάς. Το δεύτερο τηλεφώνημα ήρθε μισή ώρα αργότερα από τη μητέρα μου, η οποία μου είπε ότι σε λίγο θα τους έδιωχναν από το σπίτι και ότι πλέον βρίσκονταν σε κίνδυνο. Έκλεισα το τηλέφωνο και έφυγα καρφωτός για το χωριό. Με το που έφτασα στη Βαβατσινιά, έφτασε ταυτόχρονα στο σπίτι μας και η αστυνομία, λέγοντάς μας να το εγκαταλείψουμε. Θυμάμαι τη μάνα μου να κρατά μια βαλίτσα με κάποια χρυσαφικά και κάποια άλλα μικρά αντικείμενα. Θυμάμαι να κόβω με τη μηχανή κάτι κλαδιά, που ακουμπούσαν πάνω στο σπίτι, να κλειδώνω την πόρτα, να κοιτάζω το σπίτι και να σκέφτομαι ότι δεν θα το ξαναδώ. Να κοιτάζω πίσω μου το χωριό και να νιώθω ότι βρίσκομαι σε πόλεμο. Δεν μπορώ να ξεχάσω, θα έχω πάντα αυτήν την εικόνα στο μυαλό μου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ