Η Ιωάννα Παλιοσπύρου πλησίασε την κατηγορούμενη και της είπε: «Θα πεις την αλήθεια τώρα; Να κάτσω να ακούσω ή να φύγω;». Οι φρουροί αμέσως μετέφεραν την κατηγορούμενη σε άλλο χώρο για την αποτροπή εντάσεων.

«Τη συγγνώμη μου τη ζήτησα στην Ιωάννα μέσα από την απολογία μου. Εγώ σήμερα επαναλαμβάνω τη συγγνώμη μου στην Ιωάννα, ειλικρινή μέσα από την ψυχή μου, και από την οικογένεια της, αλλά και από την οικογένεια μου γιατί τους έφερα μεγάλη ντροπή με την πράξη μου» είπε ξεκινώντας την απολογία της η Έφη Κακαράτζουλα, με τον αδελφό της Ιωάννας να φωνάζει από το ακροατήριο «νιάου».

Νωρίτερα, ο Εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την απόρριψη του αιτήματος των δικηγόρων της Ιωάννας να κληθούν ως μάρτυρες ο 36χρονος άνδρας και μία φίλη της Έφης που φέρονται να είχαν επικοινωνία με την κατηγορούμενη πριν και μετά την επίθεση με βιτριόλι.

Όπως είπε:

«Τα πραγματικά περιστατικά της υπόθεσης είναι αποδεδειγμένα. Αυτό που το δικαστήριο διερευνά είναι η απόδοση του ορθού νομικού χαρακτηρισμού. Εξ αυτού του λόγου δεν χρειάζεται να έρθουν οι μάρτυρες να πουν για τα πραγματικά περιστατικά. Αν προσέρχονταν, δεν υπήρχε περίπτωση να καταθέσουν εις βάρος τους. Αυτοενοχοποίηση δεν έχει υπάρξει ποτέ. Σκεφτείτε αν έχουν βοηθήσει την κατηγορούμενη, να έρθουν εδώ και να το παραδεχθούν. Αυτό δεν θα γίνει ποτέ. Τρίτον αν κληθούν ως μάρτυρες και καταθέσουν και ύστερα το δικαστήριο μας στείλει την υπόθεση στην εισαγγελία για περαιτέρω έρευνα δημιουργεί απόλυτη ακυρότητα» είπε ο εισαγγελέας της έδρας και συμπλήρωσε πως «το ορθό είναι αν θεωρήσει το δικαστήριο ότι υπάρχουν στοιχεία συνδρομής στην επίθεση, να διαβιβάσει στην εισαγγελία».

Η έδρα αποσύρθηκε για να αποφανθεί επί του αιτήματος.

Νωρίτερα, ο συνήγορος της κατηγορούμενης Σάκης Κεχαγιόγλου ζήτησε μετατροπή της κατηγορίας απο απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη με γραπτό αίτημα.

Επίσης δήλωσε πως «Είμαι βέβαιος ότι η κατηγορούμενη θα αφεθεί ελεύθερη χωρίς παρέμβαση από κανένα παράγοντα της δίκης να αναπτύξει τη θέση της. Είναι δικαίωμά της».

 

Πηγή: RealLife

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ