Μια ακόμη παρέμβαση κατά της αποφυλάκισης του Δημήτρη Λιγνάδη σημειώθηκε στο θέατρο της Επιδαύρου, το βράδυ του Σαββάτου (16/7), μετά το τέλος της παράστασης “Πέρσες”.

Συγκεκριμένα, μετά την υπόκλιση των ηθοποιών και των συντελεστών της παράστασης, ο ηθοποιός Αινείας Τσαμάτης, βγήκε στη σκηνή και διάβασε την επιστολή του ΣΕΗ για την Δημήτρη Λιγνάδη.

Κάποιοι από τους θεατές αντέδρασαν και φώναζαν “υπάρχει δικαστήριο”, ενώ περίπου 300 αποχώρησαν από το θέατρο. Ωστόσο, η πλειοψηφία των θεατών έμεινε μέχρι το τέλος του μηνύματος και χειροκρότησε.

Άλλωστε, λίγο πριν την έναρξη της παράστασης “Πέρσες” στο θέατρο της Επιδαύρου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, θεατές σήκωσαν πανό με σύνθημα “Βιαστής είναι”.

Πολλοί φώναζαν και συνθήματα κατά της δικαστικής απόφασης για την αποφυλάκιση του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Παρόμοιες παρεμβάσεις είχαν σημειωθεί και κατά τη διάρκεια θεατρικών παραστάσεων την Παρασκευή (15/07) σε Καλαμάτα, Ναύπλιο και στη Μικρή Επίδαυρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σκηνοθέτης της παράστασης “Πέρσες”, Δημήτρης Καραντζάς, είχε πάρει ξεκάθαρη θέση κατά του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού και για αυτό έχει στοχοποιηθεί βίαια από τους δικηγόρους του (δεν είναι ο μόνος). Είχε απαντήσει μάλιστα με εξώδικο μέσω του δικηγόρου του Γιώργου Γεραρή.

Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω παρέμβαση στην Επίδαυρο έχει ιδιαίτερα συμβολικό χαρακτήρα, δεδομένου ότι η τελευταία παράσταση του Δημήτρη Λιγνάδη, πριν την σύλληψή του, ήταν οι Πέρσες του Αισχύλου που ανέβηκε πριν από τρία χρόνια στο αργολικό θέατρο. Επρόκειτο για μια επετειακή παράσταση για τα 2.500 χρόνια από τη ναυμαχία της Σαλαμίνας, στην οποία το παρών είχαν δώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. Ο κ. Λιγνάδης μάλιστα, κατα την υπόκλισή του τότε στην Επίδαυρο, είχε φιλήσει ένα ομοίωμα του Παρθενώνα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ