Αναβολή για τις 9 Σεπτεμβρίου 2024 πήρε η υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, που θα εκδικαζόταν σήμερα σε δεύτερο βαθμό στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας. Ωστόσο, εξαιτίας της αποχής των δικηγόρων για το φορολογικό νομοσχέδιο, η υπόθεση έλαβε αναβολή.

Ο καταδικασμένος για δυο βιασμούς ηθοποιός βρέθηκε στο δικαστήριο μαζί με το συνήγορό του Αλέξη Κούγια και αποχώρησαν μαζί από το κτίριο μετά την αναβολή.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας είχε καταδικάσει τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου σε 12 έτη κάθειρξης για δύο βιασμούς από τους τέσσερις που κατηγορήθηκε, αλλά του επέτρεψε να παραμείνει ελεύθερος μέχρι την κρίση του Εφετείου. Το δικαστήριο τον είχε απαλλάξει ομόφωνα για τον βιασμό ενός ενήλικα το 2018, ο οποίος δεν εμφανίστηκε καν στο δικαστήριο και δεν εξετάστηκε η καταγγελία του, και κατά πλειοψηφία για τον βιασμό ενός 16χρονου το 2011.

Παρά την καταδίκη του για τους δυο βιασμούς, το Εφετείο θα εξετάσει και τον τρίτο βιασμό, για τον οποίο αθωώθηκε κατά πλειοψηφία, έπειτα από έφεση που άσκησε η εισαγγελέας Βασιλική Χαλβά που έκρινε ότι προέκυψαν από την ακροαματική διαδικασία, τα στοιχεία, τους μάρτυρες και την μαρτυρία του ίδιου του μηνυτή ότι η πράξη έχει τελεστεί.

Πηγή: newsbomb.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ