Όπως έγινε γνωστό, ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης κατά συγχώνευση 8 ετών επιβλήθηκε στον Πέτρο Φιλιππίδη, για τις δύο απόπειρες βιασμού ενώ για την κατηγορία του βιασμού κρίθηκε ομόφωνα αθώος λόγω αμφιβολιών.

Το δικαστήριο ομόφωνα αποφάσισε να χορηγήσει στον καταδικασθέντα Πέτρο Φιλιππίδη, αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση και να αφεθεί ελεύθερος μέχρι την έκδοση της δευτεροβάθμιας απόφασης, με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης στο ΑΤ της περιοχής του.

Στην εκπομπή «Mega Καλημέρα» μίλησε η συνήγορος του ηθοποιού, Κική Πακιρτζίδου, η οποία ανέφερε πως η πλευρά Φιλιππίδη είναι ικανοποιημένη με την απόφαση του δικαστηρίου.

«Φυσικά υπάρχει ικανοποίηση για το γεγονός ότι αθωώθηκε για αδικήματα. Υπάρχει ικανοποίηση, αλλά εδώ υπήρχε το μοναδικό φαινόμενο, το ανυπόστατο, γιατί δεν υπήρξαν ποτέ αυτά τα πραγματικά περιστατικά που ανέφερε η πρώτη καταγγέλλουσα πήραν τη μορφή του κατηγορητηρίου», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Αυτή τη γυναίκα τη βλέπαμε να καταθέτει πραγματικά περιστατικά ανυπόστατα, που δεν είχαν λάβει χώρα. Το δικαστήριο απέρριψε τους ισχυρισμούς της και κήρυξε αθώο τον κατηγορούμενο. Σε αυτό το σκέλος υπήρξε ικανοποίηση. Αλλά υπάρχει προβληματισμός, πως αυτή η γυναίκα, Α.Μ., κατάφερε να εμπαίξει τη δικαιοσύνη και το στάδιο της κύριας ανάκρισης και να φτάσει η υπόθεση στο ακροατήριο. Να σας υπενθυμίσω ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης έχασε την ελευθερία του τον Ιούλιο του 2021 και οδηγήθηκε στη φυλακή επειδή είχε τη κατηγορία του βιασμού.  Εάν δεν υπήρχε αυτή η κατηγορία της πρώτης καταγγέλλουσας, δεν θα υπήρχε ποτέ θέμα προφυλάκισης».

Δείτε όλα όσα είπε η δικηγόρος του στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ