Όπως έγινε γνωστό, ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης κατά συγχώνευση 8 ετών επιβλήθηκε στον Πέτρο Φιλιππίδη, για τις δύο απόπειρες βιασμού ενώ για την κατηγορία του βιασμού κρίθηκε ομόφωνα αθώος λόγω αμφιβολιών.

Το δικαστήριο ομόφωνα αποφάσισε να χορηγήσει στον καταδικασθέντα Πέτρο Φιλιππίδη, αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση και να αφεθεί ελεύθερος μέχρι την έκδοση της δευτεροβάθμιας απόφασης, με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης στο ΑΤ της περιοχής του.

Τι σημαίνει όμως στην πράξη η ποινή που επιβλήθηκε στον Πέτρο Φιλιππίδη;

Στην πράξη, η κάθειρξη 8 ετών σημαίνει πως αν στο Εφετείο η ποινή που του επιβληθεί δεν είναι κάτω των 5 ετών, τότε θα χρειαστεί να επιστρέψει στις φυλακές προκειμένου να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του. Αξίζει, ωστόσο, να αναφερθεί ότι από την πλευρά του Πέτρου Φιλιππίδη έχει ασκηθεί έφεση.

Οι δηλώσεις του δικηγόρου του Πέτρου Φιλιππίδη, κ. Δημητρακόπουλου

«Ο κύριος Φιλιππίδης προφυλακίστηκε για 11 μήνες επειδή τον κατήγγειλε μία κυρία ότι διέπραξε σε βάρος της δύο τετελεσμένους βιασμούς. Γι’ αυτή την κατηγορία που του στέρησε την ελευθερία, ομόφωνα το δικαστήριο με σύμφωνη πρόταση της εισαγγελέως αθωώθηκε. Και έμειναν οι δύο απόπειρες όπου καταδικάσθηκε σε 8 χρόνια κάθειρξη όπου σε αυτές τις δύο απόπειρες βιασμού ο κ. Φιλιππίδης άνοιξε την πόρτα και τις δύο φορές στις δύο καταγγέλλουσες και είπε “περάστε έξω”.

Σε σχέση με τα νομολογιακά δεδομένα αυτής της χώρας ποτέ δεν έχει ξαναπεράσει απόπειρα βιασμού όπου ο βιαστής λέει στο θύμα του “περάστε έξω”» είπε ο κ. Δημητρακόπουλος στους δημοσιογράφους.

Δείτε τις δηλώσεις του δικηγόρου του ηθοποιού:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ