Ciao, it’s me again!

Πέμπτη σήμερα aka all fashion everything!
Πρώτο θέμα με ένα από τα αγαπημένα μου ρούχα (ιδανική επιλογή για τη μεταβατική περίοδο από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο)- το κοστούμι. Δεν υπάρχει κάτι πιο δυναμικό και chic από ένα καλοραμμένο με perfect tailoring κοστούμι. Παράλληλα, μας δίνει και τεράστιες δυνατότητες για να παίξουμε στυλιστικά μαζί του με διαφορετικούς τρόπους.

Σύμφωνα με τη δική μου αντίληψη και αισθητική (και είναι κάτι για το οποίο θα μιλήσουμε εκτενέστερα σύντομα), το “ιδανικότερο” styling είναι να ντύνεσαι με τη λογική του 9-9; με ένα τρόπο δηλαδή, που να μπορείς να πας στο πρωινό meeting, στο μεσημεριανό με τους συναδέλφους, το afternoon Aperol με τα κορίτσια, καταλήγοντας στο τέλος για dinner, όλα με το ίδιο look.

Δεν είναι δύσκολο, καθόλου κιόλας! 

Μπορεί να μοιάζει υπερβολικό αλλά με τις σωστές επιλογές δεν γίνεται απλώς εφικτό, αλλά και πολύ βολικό για τις πολύ… γεμάτες μέρες της εβδομάδας.

Πέρα από κάποια συγκεκριμένα tips and tricks, θα πρέπει να υιοθετήσεις ουσιαστικά τη νοοτροπία του να αναμιγνύεις κομμάτια πιο ‘επίσημα’ με πιο χαλαρά και ‘sporty’ – αυτά που εγώ ονομάζω high lows. Για παράδειγμα, να βάλεις ψηλοτάκουνα μαζί με υφάσματα από φόρμα, ή να συνδυάσεις αθλητικά και military boots με λουρεξάτο ρούχο! Θα μπορούσα να μιλάω για ώρες.. μέρες μη σου πω. If you know you know 🙂 Και θα το κάνω, μη φοβάσαι.. σιγά σιγά.

Για σήμερα, ας μείνουμε στο κοστούμι….

Για σήμερα, ας μείνουμε στο κοστούμι, το οποίο και φέτος παραμένει δυναμικά στις ντουλάπες μας (δεν είναι και κάτι που φεύγει ποτέ βασικά – σκέψου το σαν… το μαύρο). Θα το δούμε σε όλες τις εκδοχές, oversized, slouchy και boxy σιλουέτες, σε δέρμα, με φούστα αντί παντελόνι αλλά και με 70s επιρροές; ένα trend που είδαμε ήδη να επιστρέφει από το καλοκαίρι.

Για το τελευταίο, σήμα κατατεθέν για τις στιγμές που είστε on the hunt; έντονοι ώμοι με πολύ μακρύ παντελόνι, σε ίσια γραμμή που όμως ανοίγει ελαφρά στο κάτω μέρος.

Αυτό το τιρκουάζ The Attico (βρείτε το στην Amicci) is all about that!

Μιλώντας για χρώματα (ναι, φοράμε και φθινόπωρο / χειμώνα χρώματα), το colour blocking μπλε με πράσινο είναι ένας από τους πιο εύκολους και ωραίους συνδυασμούς.

Χρυσά κοσμήματα που δείχνουν υπέροχα με αυτή τη χρωματική παλέτα και μαύρα γυαλιά σε πιο sporty ύφος για να δώσω μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο αποτέλεσμα.

Για τις τολμηρές – θα μπορούσατε να προσθέσετε και ένα τρίτο χρώμα; ίσως μωβ, φούξια ή και μουσταρδί.

 

Στο κάτω μέρος του παντελονιού κάπου βλέπεις ότι έδεσα τα πέδιλα απ’ έξω για να παίξω λίγο με τα proportions. Interesting right? Ένα megatrend που έχουμε δει από πέρυσι από τον genius Daniel Lee της Bottega Veneta αλλά και επίσης από το The Attico. Έτσι, δεν πάνε ‘χαμένα’ ούτε τα υπέροχα σου lace-up sandals!

Thoughts?

 

Νομίζω όλες έχουμε τουλάχιστον ένα μαύρο κοστούμι στην ντουλάπα μας. Και αν όχι, καιρός να το προσθέσετε. Είναι τόσο (μα τόσο) chameleon!

Το κλασσικό – από μέσα – θα ήταν ένα πουκάμισο, ένα t-shirt, ή ίσως ένα λεπτό ζιβάγκο.
Τι σου λέει όμως ένα hoodie; (Stella McCartney από Amicci). Η vinyl clutch προσθέτει extra points και γίνεται και ‘πρωινή’.

 

Το loafer, που παρεμπιπτόντως είναι (θα είναι) ότι πιο hot μπορείς να βάλεις αυτή τη στιγμή σε flat (don’t say I didn’t tell you) ή και το ντελικάτο πέδιλο για να κάνει contrast με το sporty πάνω μέρος μας!

 

Αυτά για σήμερα.

Θα ήθελα πολύ να ξέρω τι σκέφτεσαι!

Γράψε μου είτε στο @hello_cyprus είτε στους δικούς μου λογαριασμούς @andriasdose @adthestudio !

See you next week!

Credits:

Όλα τα ρούχα και αξεσουάρ είναι από την AMICCI.

Suit: The Attico

Green high heels: The Attico

Earrings and rings : IVI

Black Suit: Isabel Marant

Black hoodie: Stella McCartney

Loafers: Saint Laurent

White sandals: Saint Laurent

Patent leather clutch bag: Saint Laurent

Photos: Giorgos Motitis

Θερμές ευχαριστίες στο ξενοδοχείο Radisson Blu Larnaca για τη παραχώρηση του χώρου.

Andria Aletrari
Blogger | Fashion Consultant

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ