Ένας από τους πιο ανατρεπτικούς διαγωνισμούς τραγουδιού της Eurovision, έφτασε στο τέλος του.

Η “μάχη” των χωρών δόθηκε μέχρι και τα τελευταία λεπτά. 

Μεγάλη Βρετανία, Ισπανία, Σουηδία κοντραρίστηκαν μεταξύ άλλων φαβορί όπως η Σουηδία, η Πορτογαλία,  η Ιταλία η Ουκρανία, η Σερβία αλλά και η Ελλάδα. Η κριτική επιτροπή έδωσε τα περισσότερα 12αρια στην Ισπανία και την Μεγάλη Βρετανία. Στην πρώτη θέση της επιλογής των επιτροπών ήταν η Μεγάλη Βρετανία μετά η Σουηδία και στην τρίτη θέση η Ισπανία.

Το κοινό ψήφισε στο άλλο 50%  της διαδικασίας και δημιούργησε το τελικό αποτέλσμα.   Η Ουκρανία πήρε 192 βαθμούς από τις επιτροπές και 439 από το κοινό της Ευρώπης, στηρίζοντας με αυτό τον τρόπο τη χώρα εν μέσω πολέμου μέσω της μουσικής.

Ποια ήταν όμως τα αποτελέσματα της Κύπρου;

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα αποτελέσματα για την ψηφοφορία της Κύπρου, η οποία τερμάτισε 12η και δεν κατάφερε να μπει στην δεκάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι αν ψήφιζε μόνο το κοινό θα είχε τερματίσει 8η αφού οι κριτικές επιτροπές της έδωσαν την… τελευταία θέση βαθμολογικά με μόνο 9 βαθμούς.

Δείτε ποιες χώρες μας ψήφισανμε την βαθμολογία κοινού και επιτροπών στο ακόλουθο διάγραμμα. Το μοναδικό 12αρι το είχαμε από το Αζερμπαϊτζάν. Ενώ οι μοναδικές επιτροπές που μας ψήφισαν ήταν του Ισραήλ, της Ιρλανδίας και Σουηδίας.

Φουρέιρα VS Chanel: Η πρώτη μάχη στο Instagram έβγαλε… νικήτρια

Κύπρος: Αν ψήφιζε μόνο το κοινό θα ήμασταν στον τελικό – Οι επιτροπές μας έριξαν… τελευταίους

Eurovision 2022 – Γιώργος Καπουτζίδης: «Αδερφή είμαι, αλλά είμαι καλή – Μη σοκάρστε»!

Μήνυμα Ζελένσκι από την ματωμένη Ουκρανία: “Του χρόνου η Eurovision στη… Μαριούπολη”

Πρωτόγνωρες εικόνες: Ο παρουσιαστής της Ουκρανίας σχολίαζε από… καταφύγιο!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ