Πώς είναι να περπατά κανείς στο ξακουστό πλέον Όμοδος, γνωρίζοντας τους κατοίκους, την ιστορία και τις παραδόσεις του, που το έχουν μετατρέψει σε πόλο έλξης επισκεπτών από Κύπρο και εξωτερικό; Οι «24 ΩΡΕΣ» ετοιμάζονται να μεταφέρουν στην οθόνη μας τον παλμό του γραφικού χωριού… σε εικόνα, μαρτυρία και ήχο!

Το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου στις 18:45 στον ALPHA Kύπρου, ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου και η ομάδα του θα βρεθούν στο Όμοδος, ένα χωριό – πρότυπο που σφύζει από ζωή και φιλοξενεί πέραν των 65 επιχειρήσεων στις οποίες εργάζονται και αρκετοί νέοι.

Η εκπομπή φέρνει στο φως και την ιστορία του χωριού από τα βάθη των αιώνων, προβάλλοντας παράλληλα και τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει διαχρονικά το γνωστό Μοναστήρι του Τιμίου Σταυρού. Γιατί αποτελεί σημείο αναφοράς των κατοίκων που το θεωρούν ευλογία;

Η κάμερα καταγράφει λέξεις, εικόνες, συναισθήματα και ο Κωνσταντίνος συνεχίζει τη βόλτα του στα σοκάκια του Ομόδους, αποκαλύπτοντας άγνωστες ιστορίες. Έχετε δει ποτέ μία σπάνια συνύπαρξη του τότε με το σήμερα; Αν όχι, τότε θα την απολαύσετε στην οθόνη σας μέσα από μαρτυρίες και αρχειακό υλικό.

Ταυτόχρονα, ο ιερέας του χωριού ξεναγεί την ομάδα της εκπομπής στη Μονή Τιμίου Σταυρού και αποκαλύπτει τα μυστικά και την ιστορία της. Αποκλειστικά για τους τηλεθεατές του ALPHA ανοίγει τον χώρο φύλαξης ενός από τα μεγαλύτερα σύμβολα του Xριστιανισμού, που δεν είναι άλλο από το τίμιο σχοινί με το οποίο έδεσαν τον Χριστό στον Σταυρό, το οποίο άφησε εκεί η Αγία Ελένη.

Θα ακολουθήσει γνωριμία με τους κατοίκους του χωριού, οι οποίοι αποδεικνύουν πως όταν υπάρχει θέληση, η ύπαιθρος μπορεί να καταστεί ένας βιώσιμος χώρος για να ζήσει κάποιος σε μια σύγχρονη εποχή.

Μεταξύ άλλων, μην χάσετε τον σταθμό σ’ ένα από οινοποιεία της περιοχής, όπου θα ακουστούν ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το κρασί του χθες και του σήμερα…

Σε σκηνοθεσία Γιώργου Νταούλη, οι «24 ΩΡΕΣ» έρχονται στον ALPHA Κύπρου με ένα διαφορετικό και ιδιαίτερο επεισόδιο, όπου η ιστορία και η παράδοση του χωριού Ομόδους ζωντανεύουν μέσα σε 60 ολόκληρα λεπτά.

«24 ΩΡΕΣ»: Σάββατο 11 Δεκεμβρίου στις 18:45 στον ALPHA Κύπρου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ