Μια διαφορετική περιβαλλοντική δράση εγκαινιάζει η GPM – HENKEL Ltd και το αγαπημένο απορρυπαντικό της Κύπρου και κορυφαίο brand Dixan.

Η δράση «Καθάρισε σε Βάθος», που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, εντάσσεται στα πλαίσια του ευρύτερου προγράμματος της Henkel «για καλό», το οποίο προωθεί την ολοκληρωμένη στρατηγική Εταιρικής Υπευθυνότητας της εταιρείας, σε τρεις κύριους άξονες: την κοινωνία, το περιβάλλον και τα σχολεία.

“Για καλό του περιβάλλοντος” η νέα μεγάλη εκστρατεία του Dixan έχει στόχο να ενισχύσει την περιβαλλοντική συνείδηση και την έννοια της ατομικής ευθύνης απέναντι στην προστασία του περιβάλλοντος με μια ολιστική προσέγγιση. Η καμπάνια «Καθάρισε σε βάθος» παίρνει άλλη διάσταση και γίνεται το όχημα μιας ολόκληρης περιβαλλοντικής εκστρατείας, η οποία και ξεκινά με καθαρισμούς του βυθού των κυπριακών θαλασσών και την ανάσυρση απορριμμάτων από εξειδικευμένη ομάδα δυτών, ενώ επεκτείνεται με αλυσιδωτές δράσεις στην κοινωνία, την εκπαίδευση και την επιστήμη.

Το πρόγραμμα έχει σχεδιασθεί και υλοποιείται μέσω της στρατηγικής συνεργασίας της  ΗΕΝΚΕL με Ομάδα  πιστοποιημένων δυτών από το Nautilos Scuba Career Centre και με την υποστήριξη του Scuba Diving Support Centre για την παροχή καταδυτικού εξοπλισμού. Τα απορρίμματα που συλλέγονται κατά τους καθαρισμούς διαχωρίζονται ανάλογα με το είδος τους, καταγράφονται με βάση το ανάλογο Ευρωπαϊκό Πρωτόκολλο για σκοπούς μελέτης και αποστέλλονται για ανακύκλωση.

Η Henkel φιλοδοξεί να αναδείξει το «Καθάρισε σε Βάθος» σε σημείο αναφοράς του τρόπου που αντιμετωπίζεται η έννοια της βιώσιμης ανάπτυξης, η οποία αποτελεί διαχρονικά βασική στρατηγική προτεραιότητα της εταιρείας σε παγκόσμιο και τοπικό επίπεδο και κομμάτι του DNA της και των αξιών της.

Η Μαίρη ΒαλσαμάΓενική Διευθύντρια του τομέα Laundry & Home Care της Henkel, δήλωσε σχετικά: «Στη Henkel η βιώσιμη ανάπτυξη αποτελεί προτεραιότητά και αναπόσπαστο μέρος της στρατηγικής μας σε όλη την αλυσίδα αξίας της λειτουργίας μας. Επιλέγοντας να συστήσουμε το «Καθάρισε σε Βάθος» ως μια πρωτοβουλία του κορυφαίου brand μας Dixan, επιβεβαιώνουμε την ηγετική μας θέση και παραμένουμε προσηλωμένοι στον εταιρικό μας στόχο για συνεχή μείωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος, δημιουργώντας διαρκώς περισσότερη αξία για τους πελάτες και τους καταναλωτές μας. Αξιοποιούμε όλη μας την τεχνογνωσία για να προσφέρουμε καινοτόμα προϊόντα που ανταποκρίνονται στις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες των καταναλωτών μας, μέσω της υπεύθυνης διαχείρισης».

Όλοι μπορούμε να γίνουμε μέρος αυτής της δράσης, να φύγουμε από την επιφάνεια και να καθαρίσουμε μαζί τις θάλασσές μας σε βάθος.

 

Σχετικά με την GPMHenkel LTD

Η GPM – Henkel Ltd, λειτουργεί ως θυγατρική της Henkel KGaA στην Κύπρο με έδρα τη Λευκωσία από τον Νοέμβριο του 2004. Δραστηριοποιείται στους εμπορικούς τομείς των απορρυπαντικών και οικιακών καθαριστικών όπως επίσης και στον τομέα των καταναλωτικών καλλυντικών και προϊόντων προσωπικής φροντίδας. Στον τομέα των απορρυπαντικών και καθαριστικών, τα κυριότερα είδη της στην Κύπρο είναι τα απορρυπαντικά ρούχων Dixan και Perwoll, οι χρωματοσυλλέκτες K2r, τα μαλακτικά ρούχων Vernel, τα απορρυπαντικά πιάτων Somat, τα καθαριστικά πατώματος Der General, τα καθαριστικά  τουαλέτας Bref και τα καθαριστικά μπάνιου Biff.

 

Όλες οι Δυνάμεις μας «για καλό»! Πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας:

Στη Henkel, φροντίζουμε η κάθε πράξη μας να είναι για καλό, και δεσμευόμαστε για ένα βιώσιμο αποτύπωμα, θέτοντας ως προτεραιότητα την κοινωνία, το περιβάλλον και τα σχολεία! Δουλεύουμε αδιάκοπα, έτσι ώστε κάθε προϊόν, κάθε ιδέα, κάθε λειτουργία μας να σέβεται και να προστατεύει το περιβάλλον. Εφαρμόζουμε νέες, καινοτόμες ιδέες, υιοθετώντας έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης, με προτεραιότητα τον άνθρωπο. Επενδύουμε συνεχώς σε προγράμματα επιμόρφωσης και στηρίζουμε την εκπαίδευση με ποικίλα προγράμματα και δράσεις. Προσπαθούμε όλοι μαζί για να χτίζουμε ένα καλύτερο αύριο. Εξάλλου, είναι για καλό!

Είναι «για καλό», το καλό του περιβάλλοντος, το καλό όλων μας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ