Η “βεντέτα” του Αμερικανού προέδρου με τα social media συνεχίζεται.

Αφορμή στάθηκε ένα βίντεο που ανάρτησε για την προεκλογική του καμπάνια σχετικά με πληροφορίες για τον κορωνοϊό.

Το βίντεο παρουσιάζει συνέντευξη του Ντόναλντ Τραμπ να υποστήριζε ότι τα παιδιά δεν μπορούν να μολυνθούν από τον κορωνοϊό, ότι έχουν ανοσία.

Το Facebook κατέβασε άμεσα το βίντεο διότι «παραβίαζε τον κανονισμό χρήσης όσον αφορά την επικίνδυνη παραπληροφόρηση» για την πανδημία.

Παράλληλα, το Twitter ανέστειλε για κάποια ώρα τη λειτουργία στον λογαριασμό TeamTrump, τον οποίο επανενεργοποίησε όταν διαγράφηκε το επίμαχο βίντεο.

Στη συνέχεια, η προεκλογική ομάδα του Τραμπ πέρασε στην αντεπίθεση κατηγορώντας τους δύο κολοσσούς για προκατάληψη εναντίον του προέδρου. «Ο πρόεδρος ανέφερε απλά ένα γεγονός. Ότι τα παιδιά είναι λιγότερο επιρρεπή από τους ενηλίκους στη μόλυνση από τον κορωνοϊό», σχολίασε εκπρόσωπος της εκστρατείας, κάνοντας λόγο περί «ακόμη μια απόδειξη ότι η Σίλικον Βάλεϊ είναι προκατειλημμένη εναντίον του προέδρου» υπογραμμίζοντας πως οι κανόνες δεν μπορούν να εφαρμόζονται μόνο για τον Πρόεδρο.

Οι Ρεπουμπλικάνοι επιτίθενται συχνά στο Facebook, στο Twitter και στο YouTube (της Google) επειδή όπως διατείνονται τους λογοκρίνουν συστηματικά και υποστηρίζουν την άλλη πλευρά, μολονότι χρησιμοποιούν ευρέως τους τρεις ιστότοπους όταν διεξάγουν προεκλογικές και άλλες εκστρατείες.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , , , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ