Η βασίλισσα Μαργαρίτα δημοσίευσε μια νέα δήλωση μετά την απόφαση που πήρε να αφαιρέσει τους βασιλικούς τίτλους στα τέσσερα από τα οκτώ εγγόνια της. Απαντώντας στην άνευ προηγουμένου κριτική της βασιλικής οικογένειας της Δανίας, συμπεριλαμβανομένου του γιου της πρίγκιπα Ιωακείμ, η βασίλισσα απηύθυνε επίσημη συγγνώμη εξηγώντας την απόφασή της.

Η δημόσια απάντηση της 82χρονης έρχεται αφότου ο πρίγκιπας Ιωακείμ μίλησε για την απόφαση, η οποία επηρεάζει τους δύο γιους του με την πρώτη του σύζυγο, την Αλεξάνδρα, κόμισσα του Frederiksborg, και τα μικρότερα παιδιά του με τη δεύτερη σύζυγο, την πριγκίπισσα Μαίρη.

Ο 53χρονος Ιωακείμ έσπασε για πρώτη φορά τη σιωπή του την περασμένη εβδομάδα όταν ρωτήθηκε για την απόφαση έξω από την πρεσβεία της Δανίας στο Παρίσι. «Είμαστε όλοι πολύ λυπημένοι», είπε. «Δεν είναι ποτέ διασκεδαστικό να βλέπεις τα παιδιά σου να κακομεταχειρίζονται έτσι. Τα ίδια βρίσκονται σε μια κατάσταση που δεν καταλαβαίνουν».

Σε μια δήλωση που κοινοποιήθηκε στην επίσημη σελίδα της βασιλικής οικογένειας στο Instagram, η βασίλισσα έγραψε: «Υπήρξαν έντονες αντιδράσεις τις τελευταίες ημέρες στην απόφασή μου για μελλοντική χρήση τίτλων για τα τέσσερα παιδιά του πρίγκιπα Ιωακείμ. Φυσικά, με επηρεάζει. Η απόφασή μου ήταν κάτι που σκεφτόμουν καιρό. Με τα 50 χρόνια μου στον θρόνο, είναι φυσικό να κοιτάζω πίσω και να κοιτάζω μπροστά», ανέφερε αρχικά.

«Είναι καθήκον και επιθυμία μου ως Βασίλισσα να διασφαλίσω ότι η Μοναρχία θα διαμορφώνεται για πάντα σε συμφωνία με τον χρόνο. Μερικές φορές απαιτεί δύσκολες αποφάσεις και η εύρεση της κατάλληλης στιγμής θα είναι πάντα δύσκολη. Το να έχεις βασιλικό τίτλο συνεπάγεται μια σειρά από υποχρεώσεις και καθήκοντα, τα οποία θα περιορίσουν στο μέλλον σε λιγότερα μέλη της βασιλικής οικογένειας», σημείωσε σε η βασίλισσα Μαργαρίρτα.

«Αυτή την προσαρμογή, την οποία βλέπω ως απαραίτητη διαβεβαίωση για το μέλλον της μοναρχίας, θέλω να την κάνω στην εποχή μου. Έχω πάρει την απόφασή μου ως βασίλισσα, μητέρα και γιαγιά, αλλά ως μητέρα και γιαγιά έχω υποτιμήσει πώς νιώθουν ο μικρότερος γιος μου και η οικογένειά του», υπογράμμισε η μονάρχης.

Η βασίλισσα Μαργαρίτα ολοκλήρωσε την ανακοίνωσή της, προσθέτοντας: «Αυτό κάνει μεγάλη εντύπωση και λυπάμαι γι’ αυτό. Κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει ότι τα παιδιά μου, τα πεθερικά και τα εγγόνια μου είναι η μεγάλη μου χαρά και περηφάνια. Ελπίζω τώρα ως οικογένεια να βρούμε γαλήνη για να ξεπεράσουμε αυτή την κατάσταση».

Από την άλλη πλευρά, η αδερφή της βασίλισσας Μαργαρίτας, πριγκίπισσα Μπενεντίκτε, έχει εκφράσει την υποστήριξη της στη βασίλισσα, δηλώνοντας: «Νομίζω ότι είναι δύσκολο γι ‘αυτήν, αυτό είναι πολύ σαφές, αλλά η αδερφή μου παίρνει σοφές αποφάσεις. Επίσης ως βασίλισσα σκέφτεται το μέλλον και όχι μόνο το εδώ και το τώρα, και νομίζω ότι αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα».

photos: DET DANSKE KONGEHUS

Βασίλισσα Μαργαρίτα: Σοκαρισμένος ο πρίγκιπας Νικολάι της Δανίας με την απόφαση της γιαγιάς του να του αφαιρέσει τον τίτλο

Συνεχίζεται το δράμα με την Βασιλική Οικογένεια της Δανίας: Με δάκρυα στα μάτια ο πρίγκιπας Ιωακείμ και η σύζυγός του

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ