Η βασίλισσα Μαργαρίτα της Δάνιας πραγματοποίησε δημόσια εμφάνιση και χαμογελούσε καθώς βρέθηκε στα εγκαίνια του κοινοβουλίου της Δανίας στην Κοπεγχάγη την Τρίτη, όπου συνάντησε την αδερφή της, πριγκίπισσα Βενεδίκτη. Η Βενεδίκτη της Δανίας είναι η δεύτερη κόρη του Φρειδερίκου Θ΄ της Δανίας και της συζύγου του Ίνγκριντ. Είναι η μικρότερη αδελφή της Μαργαρίτας Β΄ της Δανίας και η μεγαλύτερη αδελφή της βασίλισσας Άννας-Μαρίας της Ελλάδας και βρίσκεται στην ενδέκατη θέση της γραμμής διαδοχής για το θρόνο της Δανίας.

Ντυμένη στα πράσινα, η μονάρχης συνοδευόταν από τον μεγαλύτερο γιο και κληρονόμο της, τον διάδοχο του θρόνου Φρειδερίκο και τη σύζυγό του, πριγκίπισσα Μαίρη. Οι τρεις τους έδειχναν ευδιάθετοι, με τη Μαίρη να στέκεται δίπλα από τον σύζυγό της και να χαμογελάσει στην πεθερά της.

Όπως υπαγορεύει η παράδοση, το Folketget ανοίγει την πρώτη Τρίτη του Οκτωβρίου και η βασίλισσα με το βασιλικό ζευγάρι συνάντησαν την πριγκίπισσα Βενεδίκτη και παρευρέθηκαν στα εγκαίνια του Christiansborg όπου παρακολούθησαν την εναρκτήρια ομιλία της πρωθυπουργού, Mette Frederiksen, από τη Βασιλική Στοά στην Αίθουσα του Κοινοβουλίου. Κατά την άφιξη στο Christiansborg, η βασιλική οικογένεια έγινε δεκτή από το Προεδρείο του Folketing.

Η Μαργαρίτα, ο Φρειδερίκος και η Μαίρη βρίσκονται σε ένα ενιαίο μέτωπο μετά τις πρόσφατες διαφωνίες μέσα στη βασιλική οικογένεια, μετά την απόφαση της μονάρχη να αφαιρέσει τους βασιλικούς τίτλους των παιδιών του πρίγκιπα Ιωακείμ.

Η 82χρονη βασίλισσα Μαργαρίτα αποφάσισε να ζητήσει δημόσια συγγνώμη από τον Ιωακείμ, και την οικογένειά του, έχοντας ανακοινώσει ότι τα τέσσερα παιδιά του δεν θα μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν τους βασιλικούς τους τίτλους από την αρχή του 2023.

βασίλισσα Μαργαρίτα
Με την αδερφή της, πριγκίπισσα Βενεδίκτη

Ο πρίγκιπας Ιωακείμ, η σύζυγος του Μαίρη, και η πρώην σύζυγός του Αλεξάνδρα, η κόμισσα του Φρέντερικσμποργκ αλλά και ο μεγαλύτερος γιος του, ο πρίγκιπας Νικολάι, μίλησαν για το σοκ τους από την απόφαση, με τη Μαίρη να αποκαλύπτει ότι η κόρη της, η πριγκίπισσα Αθηνά, δεχόταν ακόμη και σχολικό εκφοβισμό. «Η Αθηνά δέχεται bullying στο σχολείο. Τής λένε, “Εσύ είσαι που δεν είσαι πια πριγκίπισσα;”».

«Υπήρξαν έντονες αντιδράσεις τις τελευταίες ημέρες στην απόφασή μου για μελλοντική χρήση τίτλων για τα τέσσερα παιδιά του πρίγκιπα Ιωακείμ. Φυσικά, με επηρεάζει. Η απόφασή μου έχει ληφθεί εδώ και καιρό. Με τα 50 χρόνια μου στον θρόνο, είναι φυσικό να κοιτάζω πίσω και να κοιτάζω μπροστά», είχε αναφέρει στη μακροσκελή ανακοίνωσή της η βασίλισσα Μαργαρίτα.

«Λυπάμαι γι’ αυτό. Κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει ότι τα παιδιά, τα πεθερικά και τα εγγόνια μου είναι η μεγάλη μου χαρά και περηφάνια. Ελπίζω τώρα ως οικογένεια να βρούμε ηρεμία για να ξεπεράσουμε αυτή την κατάσταση μόνοι μας», είχε συμπληρώσει η μονάρχης σε άλλο σημείο.

photos: DET DANSKE KONGEHUS

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ