Η βασίλισσα Ελισάβετ έφυγε από τη ζωή στις 8 Σεπτεμβρίου και βύθισε σε πένθος όχι μόνο τη βασιλική οικογένεια, αλλά και τον λαό της Βρετανίας. Τρεις μήνες σχεδόν μετά, ένα νέο βιβλίο αποκαλύπτει τη γενναιότητά της μπροστά σε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Συγκεκριμένα, στη νέα βιογραφία που ετοιμάζεται για τη βασίλισσα με τίτλο «Elizabeth: An Intimate Portrait», ο Gyles Brandreth αναφέρει ότι η Ελισάβετ πάλευε με μία μορφή καρκίνου του μυελού των οστών που ονομάζεται μυέλωμα.

Βασίλισσα Ελισάβετ

«Είχα ακούσει ότι η βασίλισσα είχε μια μορφή μυελώματος -καρκίνο του μυελού των οστών- που μπορεί να εξηγεί την κούρασή της, την απώλεια βάρους και τα προβλήματα κινητικότητας», αναφέρεται. Άλλες λεπτομέρειες στο βιβλίο αποκαλύπτουν ότι η βασίλισσα υπέφερε από περιόδους «χαμηλής ενέργειας» μετά τον θάνατο του συζύγου της, το 2021.

Ο Gyles ήταν στενός φίλος του αείμνηστου πρίγκιπα Φιλίππου και είναι πιθανό να άκουσε τις πληροφορίες από μέλος της βασιλικής οικογένειας.

Να σημειωθεί ότι η βασίλισσα Ελισάβετ λόγω των θεμάτων που αντιμετώπιζε «έχασε» αρκετές στιγμές και εκδηλώσεις της βασιλικής οικογένειας.  Η τελευταία της επίσημη πράξη ήταν να χαιρετήσει την επερχόμενη τότε πρωθυπουργό Λιζ Τρας.

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ