40 ημέρες πέρασαν από την 10η Ιανουαρίου 2023, όπου έφυγε από τη ζωή ο βασιλιάς Κωνσταντίνος. Σήμερα, Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023, θα τελεστεί στη Μητρόπολη Αθηνών το 40ημερο μνημόσυνο ενώ θα τηρηθεί το ίδιο πρωτόκολλο με αυτό της κηδείας και η τελετή θα είναι ιδιωτική.

Στη Μητρόπολη το «παρών» θα δώσουν μέλη της ελληνικής βασιλικής οικογένειας αλλά και στενοί συγγενείς που δεν μπόρεσαν να βρεθούν στην κηδεία.

Ο πρίγκιπας Παύλος και η σύζυγός του Μαρί Σαντάλ έφτασαν την Τετάρτη από τη Νέα Υόρκη στην Αθήνα, ενώ τα παιδιά τους δε θα παρευρεθούν στο μνημόσυνο.

Πρίγκιπας Παύλος – Μαρί Σαντάλ

Στη Μητρόπολη θα δούμε και την Τατιάνα Μπλάτνικ, η οποία ζει μόνιμα στην Ελλάδα μαζί με τον πρίγκιπα Νικόλαο. Η Αλεξία και η Θεοδώρα βρίσκονται και αυτές στην Ελλάδα και απαθανατίστηκαν με την αγαπημένη τους μητέρα Άννα Μαρία.

Η Άννα Μαρία με τις κόρες της

Παρούσα θα είναι και η Νίνα Φλορ μαζί με τον πρίγκιπα Φίλιππο. Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που θα παρευρεθούν στο μνημόσυνο υπολογίζεται στους 200, ενώ -μετά το τέλος της τελετής- η οικογένεια και οι καλεσμένοι θα βρεθούν στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για τον συνηθισμένο καφέ και ελαφρύ γεύμα.

Από νωρίς το πρωί, τριακόσιοι αστυνομικοί περιφρουρούν την περιοχή, ενώ από την Παρασκευή έχει απαγορευτεί και η στάθμευση σε κοντινά στην εκκλησία σημεία.

Επιθυμία της οικογένειας είναι τα αποκαλυπτήρια του τάφου του βασιλιά Κωνσταντίνου να γίνουν την Κυριακή, παρουσία της συζύγου του Άννας Μαρίας, των παιδιών και των καλεσμένων τους που θα παραβρεθούν στο τρισάγιο την ίδια μέρα.

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ