Το μεσημέρι της Δευτέρας 16 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η εξόδιος ακολουθία και η ταφή του τελευταίου βασιλιά της Ελλάδας, Κωνσταντίνου. Οι εμφανίσεις των κυριών σχολιάστηκαν ιδιαίτερα, αφού πολλές από αυτές ήταν ξεχωριστές, εντυπωσιακές και λαμπερές.

Παρόλα αυτά, στην κηδεία παρευρέθηκαν δύο πολύ σημαντικές γυναίκες και προσωπικότητες οι οποίες μας τράβηξαν την προσοχή τόσο για τις εμφανίσεις τους, όσο και για την ευγένειά τους.

Οι δύο εμφανίσεις στην κηδεία του βασιλιά Κωνσταντίνου που δε σχολιάστηκαν

Ο λόγος για την Φαράχ Παχλαβί- Ντιμπά και την Νουρ της Ιορδανίας.

Η Φαράχ Παχλαβί- Ντιμπά

Η Φαράχ Παχλαβί είναι η χήρα του Μοχάμεντ Ρεζά Παχλαβί και αυτοκράτειρα του Ιράν. Η Φαράχ γεννήθηκε σε μια ευημερούσα οικογένεια, της οποίας η περιουσία αφανίστηκε μετά τον πρόωρο θάνατο του πατέρα της.

Ενώ σπούδαζε αρχιτεκτονική στο Παρίσι, γνωρίστηκε με τον Σάχη στην Πρεσβεία του Ιράν και παντρεύτηκαν τον Δεκέμβριο του 1959. Ο Σάχης, από τους δυο πρώτους του γάμους, δεν είχε αποκτήσει ακόμα έναν γιο, απαραίτητο για τη διαδοχή, οπότε υπήρξε μεγάλη χαρά με τη γέννηση του Πρίγκιπα Ρεζά Παχλαβί.

Η Φαράχ έπειτα είχε την ελευθερία να επιδιώκει ενδιαφέροντα εκτός των οικιακών καθηκόντων, αν και δεν της επιτράπηκε πολιτικός ρόλος. Εργάστηκε για πολλές φιλανθρωπικές οργανώσεις και ίδρυσε το πρώτο πανεπιστήμιο αμερικανικού τύπου του Ιράν, επιτρέποντας σε περισσότερες γυναίκες να γίνουν φοιτήτριες. Διευκόλυνε επίσης την αγορά ιρανικών αρχαιοτήτων από μουσεία στο εξωτερικό.

εμφανίσεις
Getty Images

Η Νουρ της Ιορδανίας

Η Νουρ της Ιορδανίας είναι η τέταρτη σύζυγος και χήρα του βασιλιά Χουσεΐν της Ιορδανίας.

Η Νουρ γεννήθηκε στις 23 Αυγούστου 1951 στην Ουάσινγκτον, κόρη του Νατζίμπ Χαλαμπάϊ και της Ντόρις Κάρλκουιστ. Ο πατέρας της ήταν ναυτικός πειραματικός δοκιμαστής πιλότος, εκτελεστικός αερομεταφορέας και κυβερνητικός αξιωματούχος.

Στα μέσα της δεκαετίας του ’70 γνώρισε τον βασιλιά Χουσεΐν της Ιορδανίας. Η Νουρ και ο βασιλιάς έγιναν φίλοι ενώ εξακολουθούσε να πενθεί το θάνατο της συζύγου του. Η φιλία τους εξελίχθηκε και το ζευγάρι αρραβωνιάστηκε το 1978.

Παντρεύτηκαν στις 15 Ιουνίου 1978 στο Αμμάν. Μαζί απέκτησαν 4 παιδιά.

Getty Images

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ