Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βασιλιάς Κάρολος θα ηγηθεί αργότερα φέτος, παρά τη διάγνωση καρκίνου, σε επίσημη επίσκεψη στην Αυστραλία.

Η είδηση έρχεται αφού ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Anthony Albanese φάνηκε να επιβεβαιώνει ότι μια βασιλική περιοδεία θα συνεχιστεί, καθώς είπε ότι η χώρα «ετοιμάζεται για μια πιθανή επίσκεψη της Αυτού Μεγαλειότητας του βασιλιά στην Αυστραλία αργότερα αυτό το έτος».

Βασιλιάς Κάρολος: Ο 75χρονος μονάρχης, έχει αναβάλει μέχρι στιγμής, όλα τα δημόσια καθήκοντα ενώ υποβάλλεται σε θεραπεία

Ο κ. Albanese πρόσθεσε: «Ο βασιλιάς έδειξε τη συμπόνια του για τους Αυστραλούς που επλήγησαν από πρόσφατες φυσικές καταστροφές, όπως οι Αυστραλοί έδειξαν συμπόνια και υποστήριξη στον βασιλιά μετά τη διάγνωση του καρκίνου. Ο βασιλιάς, η βασίλισσα και τα μέλη της βασιλικής οικογένειας είναι πάντα ευπρόσδεκτοι στην Αυστραλία .

Η κυβέρνησή μου ασχολείται με πολιτείες και εδάφη (της Αυστραλίας) για επιλογές για πιθανή βασιλική επίσκεψη».

Οι αναφορές για το ταξίδι του βασιλιά προέκυψαν για πρώτη φορά όταν ένας κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε στην αυστραλιανή εφημερίδα «The Australian newspaper», τον Ιανουάριο ότι «ο Πρωθυπουργός απολαμβάνει μια θερμή σχέση με τον βασιλιά και ανυπομονεί να καλωσορίσει την Αυτού Μεγαλειότητα στην Αυστραλία αργότερα αυτό το έτος».

Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα κατά την διάρκεια επισκεψης το 2015 στη Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία
Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα κατά την διάρκεια επίσκεψης το 2015 στη Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία

Ο Κάρολος και η Καμίλα επισκέφθηκαν την Αυστραλία για τελευταία φορά το 2018, όταν εκπροσώπησαν την αείμνηστη βασίλισσα Ελισάβετ Β’ στους Αγώνες της Κοινοπολιτείας.

Εάν η περιοδεία συνεχιστεί, θα είναι η πρώτη επίσκεψη βασιλέως μονάρχη από το 2011.

Η αείμνηστη βασίλισσα Ελισάβετ Β’ πραγματοποίησε 16 επισκέψεις στην Αυστραλία κατά τη διάρκεια της βασιλείας της, κάθε μία συνοδευόμενη από τον δούκα του Εδιμβούργου. Επισκέφτηκε για πρώτη φορά ως μονάρχης το 1954, έχοντας σταματήσει στη Νέα Ζηλανδία καθ’ οδόν, με την τελευταία τον Οκτώβριο του 2011.

Ενώ υποβάλλεται σε θεραπεία, ο βασιλιάς Κάρολος έχει αναβάλει όλα τα καθήκοντά του σε δημόσια θέα, αλλά συνεχίζει τις παρασκηνιακές εργασίες.

Πρόκειται να χάσει την ετήσια λειτουργία της Ημέρας της Κοινοπολιτείας στο Αβαείο του Γουέστμινστερ τη Δευτέρα 11 Μαρτίου, αλλά έχει ηχογραφήσει ένα ειδικό μήνυμα για την ημέρα, σύμφωνα με αναφορές.

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ