Βασιλιάς Κάρολος: Ο Δούκας της Υόρκης παραιτήθηκε από τα βασιλικά καθήκοντα το 2019

Στο μνημόσυνο του βασιλιά Κωνσταντίνου που έγινε υπό την αιγίδα του βασιλιά Κάρολου στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο του Windsor, την περασμένη Τρίτη, επανεμφανίστηκε ο πρίγκιπας Άντριου και μάλιστα με πρωταγωνιστικό ρόλο.

Βασιλιάς Κάρολος: Τι σημαίνει ο πρωταγωνιστικός ρόλος του πρίγκιπα Άντριου στο μνημόσυνο του βασιλιά Κωνσταντίνου
Βασιλιάς Κάρολος: Τι σημαίνει ο πρωταγωνιστικός ρόλος του πρίγκιπα Άντριου στο μνημόσυνο του βασιλιά Κωνσταντίνου – Πηγή: Getty Images

Η εμφάνιση του Δούκα της Υόρκης πυροδότησε επικρίσεις.

Από τις φωτογραφίες, ο πρίγκιπας Άντριου, 64 ετών, φαινόταν σαν να οδηγούσε μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας περπατώντας από το κάστρο του Windsor στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου.

Ωστόσο, γίνεται κατανοητό ότι ο ντροπιασμένος Δούκας δεν ήταν επίσημα επικεφαλής των Windsor, αλλά επειδή η σειρά προτεραιότητας ήταν με αντίστροφη σειρά αρχαιότητας, όπως φαίνεται σε εκδηλώσεις όπως η λειτουργία της Κυριακής του Πάσχα και η Ημέρα της Κοινοπολιτείας.

Ο Άντριου έφτασε στην τελετή μαζί με την πρώην σύζυγό του, Σάρα, Δούκισσα του Γιορκ, ακολουθούμενος από άλλους μη εργαζόμενους βασιλικούς, Μάικ και Ζάρα Τίνταλ και την πριγκίπισσα Βεατρίκη και τον Edoardo Mapelli Mozzi (Εντοάρντο Μαπέλι Μότσι).

Η πριγκίπισσα Άννα έφτασε τελευταία στην ομάδα των βασιλικών που πήγαν με τα πόδια στην εκκλησία, με τη βασίλισσα Καμίλα να φτάνει με αυτοκίνητο.

Βασιλιάς Κάρολος: Τι σημαίνει ο πρωταγωνιστικός ρόλος του πρίγκιπα Άντριου στο μνημόσυνο του βασιλιά Κωνσταντίνου
Βασιλιάς Κάρολος: Τι σημαίνει ο πρωταγωνιστικός ρόλος του πρίγκιπα Άντριου στο μνημόσυνο του βασιλιά Κωνσταντίνου

Ο βασιλιάς Κάρολος, ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας και ο δούκας και η δούκισσα του Εδιμβούργου ήταν όλοι απόντες από τη λειτουργία.

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ, ο οποίος ακύρωσε την παρουσία του στο μνημόσυνο την τελευταία στιγμή λόγω ενός «προσωπικού ζητήματος» θα είχε περπατήσει πίσω από τη θεία του, την πριγκίπισσα Άννα, με τη βασίλισσα να παίρνει την πιο ανώτερη θέση τελευταία.

Είναι κατανοητό ότι ο ντροπιασμένος Δούκας της Υόρκης παρακολούθησε την τελετή των ευχαριστιών με προσωπική ιδιότητα επειδή δεν ήταν επίσημη δημόσια εκδήλωση.

Ο Άντριου έχει κάνει μόνο λίγες δημόσιες εμφανίσεις από τότε που αποχώρησε ως ανώτερος βασιλιάς τον Νοέμβριο του 2019, μετά την τηλεοπτική του συνέντευξη στο BBC Newsnight, η οποία επικεντρώθηκε στις σχέσεις του με τον καταδικασθέντα σεξουαλικό δράστη Τζέφρι Έπσταϊν.

Τον Φεβρουάριο του 2022, ο Δούκας κατέληξε σε έναν απόρρητο εξωδικαστικό συμβιβασμό με τη Virginia Giuffre, αφού τον μήνυσε ισχυριζόμενη ότι διακινήθηκε από τον Έπσταϊν για να κάνει σεξ με τον Άντριου όταν εκείνη ήταν 17 ετών και ανήλικη σύμφωνα με τη νομοθεσία των ΗΠΑ. Ο πρίγκιπας αρνήθηκε κατηγορηματικά τις κατηγορίες.

Η βασίλισσα Ελισάβετ’ αφαίρεσε τον γιο της Άντριου τους τιμητικούς στρατιωτικούς του ρόλους και εκείνος έχασε τη χρήση του τίτλου της Αυτού Υψηλότης

Ο Andrew, ο οποίος είναι ο πατέρας της πριγκίπισσας Βεατρίκης και της πριγκίπισσας Ευγενίας εμφανίστηκε για τελευταία φορά δημόσια με τη βασιλική οικογένεια την ημέρα των Χριστουγέννων στο Sandringham.

Πέρυσι, παρακολούθησε επίσης τη στέψη του βασιλιά Καρόλου και τη λειτουργία της Κυριακής του Πάσχα στο Windsor.

Ο Δούκας μένει στο Royal Lodge στο Windsor με την πρώην σύζυγό του Σάρα Φέργκιουσον, η οποία διαγνώστηκε με καρκίνου του δέρματος τον Ιανουάριο.

Ο πρίγκιπας Άντριου μένει στο Royal Lodge στο Windsor με την πρώην σύζυγό του Σάρα Φέργκιουσον,
Ο πρίγκιπας Άντριου μένει στο Royal Lodge στο Windsor με την πρώην σύζυγό του Σάρα Φέργκιουσον,

Η 64χρονη Δούκισσα προέτρεψε τους οπαδούς της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «να είναι επιμελείς με τις εξετάσεις υγείας τους» σε μια προσωπική της ανάρτηση στο Instagram την περασμένη εβδομάδα.

«Διαγνώστηκα με καρκίνο του μαστού το 2023 και μελάνωμα, μια επιθετική μορφή καρκίνου του δέρματος, φέτος και αν δεν ήταν η επιμέλεια και η φροντίδα των γιατρών μου, η κατάστασή μου θα μπορούσε να ήταν πολύ χειρότερη», έγραψε η Σάρα. «Ήταν ένα πολυάσχολο 2023 και σχεδόν ανέβαλα τη μαστογραφία ρουτίνας, αλλά η αδερφή μου Τζέιν με έπεισε να πάω. Αφού υποβλήθηκα σε μαστεκτομή και ανασυγκρότηση, μπορούσα μόνο να ελπίζω ότι ήμουν στο ξεκάθαρο, γι’ αυτό και μια νέα διάγνωση του δέρματος Ο καρκίνος προκάλεσε σοκ».

Η συγγραφέας πρόσθεσε ότι είναι «τώρα στα καλύτερα χέρια και νιώθει θετικά με την υποστήριξη της οικογένειάς μου».

Ο Andrew και η Sarah είναι παππούδες της πριγκίπισσας Beatrice και της κόρης του Edoardo, Sienna, δύο ετών, και των γιων της πριγκίπισσας Eugenie και του Jack Brooksbank, August, τριών ετών, και του Ernest, που γίνεται ενός έτους τον Μάιο.

Πηγή Κεντρικής Φωτογραφίας: Getty Images

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ