Ο βασιλιάς Κάρολος και η στέψη του, που θα γίνει το Σάββατο 6 Μαΐου, απασχολεί ιδιαίτερα τους κατοίκους του Ηνωμένου Βασιλείου. Μία νέα πληροφορία βλέπει το φως της δημοσιότητας και έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

Λόγω του ότι η στέψη θα γίνει Σαββατοκύριακο, θεωρήθηκε ότι δεν θα υπήρχε επίσημη αργία για να σηματοδοτήσει το γεγονός. Ωστόσο, η κυβέρνηση επιβεβαίωσε ότι θα υπάρξει και θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 8 Μαΐου, δύο ημέρες μετά τη στέψη. Η ημέρα θα είναι αφιερωμένη σε όλες τις οικογένειες και τις κοινότητες στο Ηνωμένο Βασίλειο για να γιορτάσουν το σημαντικό αυτό γεγονός.

Ο Πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ δήλωσε: «Η στέψη ενός νέου μονάρχη είναι μια μοναδική στιγμή για τη χώρα μας. Σε αναγνώριση αυτής της ιστορικής περίστασης, είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω μια πρόσθετη αργία για ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο».

Ο βασιλιάς Κάρολος με την οικογένειά του

Τι θα περιλαμβάνει η στέψη

Η στέψη του βασιλιά στο Αββαείο του Γουέστμινστερ θα περιλαμβάνει έξι βασικά στάδια: την αναγνώριση, τον όρκο, το χρίσμα, την απονομή, την ενθρόνιση και την τιμή. Στο επίκεντρο της στέψης βρίσκεται το χρίσμα με άγιο λάδι.

Κατά τη διάρκεια της βασικής εκδήλωσης, ο βασιλιάς Κάρολος θα αφαιρέσει την κατακόκκινη κάπα του και θα καθίσει στο θρόνο του βασιλιά Εδουάρδου, ο οποίος κατασκευάστηκε το 1300 και χρησιμοποιείται από κάθε μονάρχη από το 1626.

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ