Ο βασιλιάς Κάρολος αναμένει τη στέψη του και ολοένα και περισσότερες λεπτομέρειες βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Αυτή τη φορά, το ενδιαφέρον τραβά το έμβλημα που θα χρησιμοποιηθεί.

Συγκεκριμένα, έχει σχεδιαστεί από τον Sir Jony Ive και την καλλιτεχνική ομάδα LoveForm. Η κεντρική ιδέα πίσω από το έμβλημα είναι ο εορτασμός και ο συμβολισμός της νέας διακυβέρνησης του μονάρχη, αλλά ο Sir Jony αποκάλυψε ότι υπάρχει μια συγκινητική ιστορία πίσω από το περίπλοκο σχέδιο. Το όμορφο έμβλημα έχει σχεδιαστεί για να αντικατοπτρίζει την αγάπη του βασιλιά για τον φυσικό κόσμο, καθώς και για τα τέσσερα έθνη που αποτελούν το Ηνωμένο Βασίλειο.

Βασιλιάς Κάρολος – Έμβλημα

Τα λουλούδια που παρουσιάζονται είναι το αγγλικό τριαντάφυλλο, το σκωτσέζικο γαϊδουράγκαθο, ο ουαλικός νάρκισσος και το τριφύλλι της Βόρειας Ιρλανδίας. Όλα είναι πλεγμένα μεταξύ τους στα χρώματα της εθνικής σημαίας και συνθέτουν το σχήμα του Στέμματος του Αγίου Εδουάρδου. Κατά τη διάρκεια της στέψης, ο βασιλιάς Κάρολος θα στεφθεί με το ιστορικό στέμμα.

Μιλώντας για την ιστορία πίσω από το έμβλημα, ο Sir Jony εξήγησε: «Είναι μεγάλη τιμή που μπορώ να συνεισφέρω σε αυτήν την αξιοσημείωτη εθνική περίσταση και η ομάδα μας είναι πολύ περήφανη γι’ αυτό το έργο. Το σχέδιο εμπνεύστηκε από την αγάπη του Βασιλιά Καρόλου για τον πλανήτη, τη φύση και τη βαθιά του ανησυχία για τον φυσικό κόσμο. Το έμβλημα μιλά για την αισιοδοξία της άνοιξης και γιορτάζει την έναρξη αυτής της νέας εποχής για το Ηνωμένο Βασίλειο. Η ευγενική σεμνότητα αυτών των φυσικών μορφών συνδυάζονται για να καθορίσουν ένα έμβλημα που αναγνωρίζει τόσο τη χαρούμενη όσο και τη βαθιά σημασία αυτής της περίστασης».

Το έμβλημα της στέψης θα εμφανιστεί σε όλο το έθνος κατά την προετοιμασία της τελετής, συμπεριλαμβανομένων των κεντρικών εκδηλώσεων στο Αβαείο του Γουέστμινστερ και στο Κάστρο του Ουίνδσορ.

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ