Βασιλιάς Κάρολος: Αποκάλυψε για πρώτη φορά μια παρενέργεια που έχει εξαιτίας του καρκίνου που αντιμετωπίζει

Από τότε που αποκαλύφθηκε τον Φεβρουάριο ότι ο βασιλιάς Κάρολος υποβαλλόταν σε θεραπεία για καρκίνο, αυτός και η βασίλισσα Καμίλα έκαναν σχετικά σύντομες ενημερώσεις για την υγεία του.

Η σύζυγος του βασιλιά είπε σε αρκετούς θεατές ότι ο σύζυγός της «τα πηγαίνει εξαιρετικά καλά», αλλά και οι δύο είναι λακωνικοί με τις λεπτομέρειες της θεραπείας του μέχρι τώρα.

Κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στο Wiltshire, όπου ο μονάρχης συνομιλούσε με τον βετεράνο του στρατού Aaron Mapplebeck, ο βασιλιάς Κάρολος μίλησε για το πώς τα πάει με την υγεία του.

Βασιλιάς Κάρολος: Γιατί εξομολογήθηκε ότι έχασε την γεύση του ως παρενέργεια του καρκίνου;
Βασιλιάς Κάρολος: Γιατί εξομολογήθηκε ότι έχασε την γεύση του ως παρενέργεια του καρκίνου; Photo: Instagram/theroyalfamily

Ο βετεράνος είπε στον βασιλιά Κάρολο ότι έκανε χημειοθεραπεία πέρυσι για καρκίνο των όρχεων και έχασε την αίσθηση της γεύσης, στην οποία ο βασιλιάς απάντησε ότι το ίδιο είχε συμβεί και σε αυτόν, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα The Metro.

Δεν είναι η πρώτη φορά που παρεμποδίζονται οι αισθήσεις του βασιλιά. Αφού κόλλησε τον Covid τον Μάρτιο του 2020, ο βασιλιάς Κάρολος είπε τον Ιούλιο του 2020 ότι η γεύση του δεν είχε ακόμη επιστρέψει στο φυσιολογικό, με ένα μέλος του κοινού που συνάντησε τον βασιλιά Κάρολο να αποκαλύπτει: «Μίλησε για την απώλεια της όσφρησης και της γεύσης και ένιωθε ότι ακόμη τον ταλαιπωρεί.»

Γιατί ο βασιλιάς έχει χάσει την αίσθηση της γεύσης του;

Υπάρχουν πολλές θεραπείες για τον καρκίνο που μπορούν να επηρεάσουν τη γεύση κάποιου, συμπεριλαμβανομένης της χημειοθεραπείας, των στοχευμένων αντικαρκινικών φαρμάκων, της ανοσοθεραπείας και των φαρμάκων κατά της ασθένειας.

Δεν κοινοποιήθηκε ποτέ σε ποιες θεραπείες υποβάλλεται ο 75χρονος, αλλά δεν είναι μόνος στην απώλεια της γεύσης του. Περίπου το 75% των ανθρώπων που κάνουν χημειοθεραπεία βιώνουν μια αλλαγή στη γεύση.

Η έρευνα για τον καρκίνο εξηγεί ότι τα φάρμακα χημειοθεραπείας προκαλούν αλλαγές στη γεύση επειδή παραμένουν στο σάλιο για μερικές ημέρες μετά τη θεραπεία. Η παρουσία του φαρμάκου στο σάλιο επηρεάζει άμεσα τα κύτταρα στο στόμα που είναι υπεύθυνα για τη γεύση.

Προσθέτουν ότι ορισμένα φάρμακα χημειοθεραπείας προκαλούν επίσης μειωμένη ροή σάλιου στο στόμα, η οποία επηρεάζει επίσης τη γεύση.

Δεδομένου ότι η πριγκίπισσα Κέιτ υποβάλλεται επίσης σε θεραπεία για τον καρκίνο αυτή τη στιγμή, είναι πιθανό να έχει παρόμοιες παρενέργειες.

Βασιλιάς Κάρολος: Αποκάλυψε για πρώτη φορά μια παρενέργεια που έχει εξαιτίας του καρκίνου που αντιμετωπίζει

Γιατί μίλησε για την παρενέργεια του καρκίνου ο βασιλιάς;

Ο βασιλιάς Κάρολος είναι σαφές ότι έχει εγκαινιάσει έναν νέο τρόπο άσκησης της βασιλείας του. Πιο μοντέρνο από αυτόν της μητέρας του, βασίλισσας Ελισάβετ.

Ακόμη και οι ανακοινώσεις για την επέμβαση ρουτίνας του προστάτη θα ήταν αδύνατο να γίνουν.

Ο βασιλιάς Κάρολος είναι ένας μοντέρνος μονάρχης που προσπαθεί με τις ανακοινώσεις αυτές να εξαλείψει το στίγμα που για μερικούς συνεχίζει να έχει η ασθένεια αυτή.

Δεν είναι τυχαίο εξάλλου πως η πρώτη επίσημη επίσκεψη μετά την ανακοίνωση της διάγνωσής του ήταν ένα κέντρο θεραπείας καρκίνου όπου μίλησε με ειδικούς γιατρούς και ασθενείς.

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ