Λίγο πριν η Μαρί Σαντάλ Μίλερ συναντήσει τον πρίγκιπα Παύλο, το 1992, η νεαρή φοιτήτρια της Ακαδημίας Τεχνών της Νέας Υόρκης είχε μετακομίσει στο σπίτι με τους γονείς της σε ένα μεγαλοπρεπές αρχοντικό του 1913, στο Upper East Side, που οι Μίλερ είχαν ανακαινίσει με τη βοήθεια του θρυλικού Ιταλού διακοσμητή Renzo Mongiardino.

Τα πλούσια μπορντό και σμαραγδένια βελούδα κάλυπταν τους τοίχους και τα έπιπλα από βαρύ ξύλο έδιναν έναν επιβλητικό αέρα. Ένα από τα δωμάτια φωτιζόταν μόνο από κεριά. «Το ονομάσαμε σκοτεινός αιώνας γιατί δεν υπήρχε φως», είχε πει σε συνέντευξη της η Μαρία Σαντάλ.

Όταν παντρεύτηκε τον Παύλο, το 1995, αποφάσισαν να μεταφέρουν την οικογένειά τους από μια έπαυλη του 18ου αιώνα στο Λονδίνο στη Ν. Υόρκη και την έπαυλη των γονιών της, που είχαν αποφασίσει να μεταφερθούν σε άλλο ακίνητο. «Το σπίτι ήταν άδειο, οπότε μετακομίσαμε».

Παρόλα αυτά, το σπίτι ήταν πολύ “βαρύ” και θεατρικό και δεν ταίριαζε στη νεαρή οικογένειά της. Η Μαρί Σαντάλ ήθελε να το «φρεσκάρει» και εμπιστεύτηκε έναν άλλο θρυλικό διακοσμητή, που γνώριζε από την παιδική της ηλικία: τον Φρανσουά Κατρού, που είχε δουλέψει με τους γονείς της όλα αυτά τα χρόνια και είχε συνεργαστεί με τη Μαρί Σαντάλ και τον Παύλο στο σπίτι τους στο Λονδίνο.

«Έφερα όλα τα έργα τέχνης μας από το Λονδίνο και ξεκινήσαμε από αυτό. Κρατήσαμε όμως τους αγγλικούς πολυελαίους στην τραπεζαρία και τη βιβλιοθήκη – ακριβώς επειδή είναι πραγματικά υπέροχοι», δήλωσε στο βρετανικό HELLO! το 2020.

Λάτρεις της τέχνης και οι δύο φρόντισαν στους τοίχους τους να υπάρχουν έργα των Jean-Michel Basquiat, Damien Hirst, Warhol και Rob Pruitt.

Η Μαρί Σαντάλ συχνά δουλεύει από το σπίτι. Photo: Instagram mariechantal22
Η Μαρί Σαντάλ συχνά δουλεύει από το σπίτι. Photo: Instagram mariechantal22

Έκτοτε το σπίτι στην Ν. Υόρκη έχει γίνει η βάση της οικογένειας της Μαρί Σαντάλ και του πρίγκιπα Παύλου, που επιπλέον απαρτίζεται από τα παιδιά τους, Ολυμπία, Κωνσταντίνο-Αλέξιο, Αχιλλέα-Ανδρέα, Οδυσσέα-Κίμωνα και Αριστείδη-Σταύρο.

Στην υπέροχη κουζίνα το μάρμαρο κυριαρχεί, όπως και οι λευκοί τόνοι προσδίδουν αρχοντιά.

Το κέντρο του σπιτιού είναι το σαλόνι, όπου συγκεντρώνεται η οικογένεια όταν τα παιδιά επιστρέφουν στο σπίτι. Αν και η Μαρί Σαντάλ διατηρεί ξεχωριστό ατελιέ για τις δημιουργίες έχει δημιουργήσει και ένα χώρο γραφείου στο σαλόνι, όπου κυριαρχεί το μπεζ στα έπιπλα, τα χαλιά και τις κουρτίνες, ώστε να εισέρχεται σχεδόν αφιλτράριστο το φως του ήλιου.

Δείτε και άλλες φωτογραφίες του υπέροχου διαμερίσματος:

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ