Ο Πρίγκιπας Edward εκφώνησε την ομιλία της Βασίλισσας Ελισάβετ την Τρίτη στη Γενική Σύνοδο εκ μέρους της, καθώς εκείνη συνέχιζε να αναπαύεται στο Κάστρο του Windsor.

Ο Πρίγκιπας εκπροσώπησε τη μητέρα του στην εθνική συνέλευση της Εκκλησίας της Αγγλίας στο Church House στο Westminster, ενώ η μονάρχης επρόκειτο να παρευρεθεί αυτοπροσώπως στην εκδήλωση, όμως λόγω της υγείας της δεν κατέστη δυνατόν.

Μάλιστα, είναι η πρώτη φορά στην 51χρονη ιστορία της Συνόδου που η Βασίλισσα Ελισάβετ δεν πραγματοποιεί την επίσκεψή της, καθώς είναι η Ανώτατη Κυβερνήτης της Εκκλησίας της Αγγλίας και έχει βαθιά χριστιανική πίστη. Ο κόμης είπε στη Γενική Σύνοδο: «Μάλλον καταλαβαίνετε γιατί η Βασίλισσα δεν ήταν παρούσα για να δώσει την ομιλία της. Στέλνει την ειλικρινή και βαθιά συγγνώμη της που δεν μπορεί να είναι εδώ σήμερα».

H Βασίλισσα Ελισάβετ έστειλε το μήνυμά της

Ο κόμης παρέδωσε το μήνυμα της Βασίλισσας, το οποίο έγραφε: «Είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι έχουν περάσει πάνω από 50 χρόνια από τότε που ο Πρίγκιπας Φίλιππος και εγώ παρευρεθήκαμε στην πρώτη συνεδρίαση της Γενικής Συνόδου. Κανείς από εμάς δεν μπορεί να επιβραδύνει το πέρασμα του χρόνου. Συχνά επικεντρωνόμαστε σε όλα όσα έχουν αλλάξει στα ενδιάμεσα χρόνια, πολλά όμως παραμένουν αμετάβλητα, συμπεριλαμβανομένου του Ευαγγελίου του Χριστού και των διδασκαλιών του. Ο κατάλογος των καθηκόντων που αντιμετωπίζει αυτή η πρώτη Γενική Σύνοδος μπορεί να ακούγεται οικείος σε πολλούς από εσάς: Χριστιανική παιδεία, Χριστιανική ενότητα, καλύτερη κατανομή της διακονίας στις ανάγκες του πληθυσμούΦυσικά, στην ποικιλόμορφη σύγχρονη κοινωνία μας, η ευημερία του έθνους εξαρτάται από τη συμβολή των ανθρώπων όλων των θρησκειών και κανενός».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ