Η βασίλισσα Ελισάβετ ήρθε στη ζωή στις 21 Απριλίου 1926 στο σπίτι της και πέθανε στις 8 Σεπτεμβρίου, βυθίζοντας σε θλίψη πλήθος κόσμου. Η βασίλισσα γεννήθηκε στην οδό «Bruton 17» στο Mayfair του Λονδίνου, που ήταν το σπίτι των παππούδων της (γονιών της μητέρας της), αλλά πλέον έχει αλλάξει ολοκληρωτικά.

Το σπίτι της μονάρχη έχει μετατραπεί, λοιπόν, σε κινέζικο εστιατόριο με το όνομα Hakkasan, το οποίο έχει μεγάλο μενού αλλά και αστέρι Michelin.

βασίλισσα ελισάβετ

Το υποκατάστημα Mayfair είναι στην πραγματικότητα το δεύτερο εστιατόριό τους στο Λονδίνο και άνοιξε τις πόρτες του τον Νοέμβριο του 2010, 84 χρόνια μετά τη γέννηση της βασίλισσας στο μέρος.

Το Hakkasan Mayfair περιγράφεται ως «κορυφαίος προορισμός για τη σύγχρονη καντονέζικη κουζίνα στο Λονδίνο» και έχει μοναδικά πιάτα, όπως μίνι αστακό Νέας Ζηλανδίας, ψητή πάπια με μαύρη τρούφα και πολλά άλλα. Οπότε, αν βρεθείτε στο Λονδίνο.

Εάν επισκεφτείτε τη διεύθυνση αυτή, λοιπόν, θα δείτε το πλακάτ στον τοίχο που γράφει: «Στην τοποθεσία βρισκόταν το αρχοντικό του κόμη του Στράθμορ και του Κίνγκχορν όπου γεννήθηκε η Ελισάβετ Αλεξάνδρα Μαίρη Γουίνδσορ, η οποία αργότερα έγινε η Αυτή Μεγαλειότητα βασίλισσα Ελισάβετ Β’».

Το σπίτι στο οποίο ήρθε στη ζωή η 70 χρόνων μονάρχης βομβαρδίστηκε κατά τη διάρκεια του πολέμου, επομένως η νέα ιδιοκτησία δεν είναι ιδιοκτησία της οικογένειας της βασίλισσας, αλλά η διεύθυνση παραμένει η ίδια.

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ