Δέκα χρόνια συμπληρώθηκαν την Τετάρτη 19 Ιουνίου από την ημέρα που ο βασιλιάς Φελίπε ανέβηκε στον ισπανικό θρόνο.

Είκοσι χρόνια μετά τον γάμο του με τη βασίλισσα Λετίθια και δέκα από την ανακήρυξη του σε μονάρχη ο βασιλιάς Φελίπε εμφανίστηκε με την οικογένεια του ξανά στο μπαλκόνι της Θαρθούελα και τα φλας πήραν φωτιά.

Στο πλευρό του βασιλικού ζεύγους φυσικά βρίσκονταν η πριγκίπισσα Λεονόρ, 18 ετών- διάδοχος του θρόνου- και η μικρότερη αδερφή της, 17 ετών Ινφάντα Σοφία.

Βασίλισσα Λετίθια -βασιλιάς Φελίπε με τις κόρες τους στους κήπους του Παλατιού της Θαρθουέλα
Βασίλισσα Λετίθια -βασιλιάς Φελίπε με τις κόρες τους στους κήπους του Παλατιού της Θαρθουέλα

Στιγμιότυπα από τις δημόσιες εκδηλώσεις αλλά και από αυτές που φιλοξενήθηκαν στο παλάτι δημοσιεύονται στον ολοκαίνουργιο λογαριασμό που δημιούργησε το Ισπανικό στέμμα στο Instagram.

Εκεί αναρτήθηκε χθες ένα υπέροχο βίντεο, όπου ο βασιλιάς Φελίπε ακούει συγκινημένος λόγο που εκφωνούν τα δύο νεαρά κορίτσια.

Ο βασιλιάς Φελίπε είναι ιδιαίτερα περήφανος για τις κόρες του, πριγκίπισσα Λεονόρ, 18 ετών- διάδοχος του θρόνου- και την 17 ετών Ινφάντα Σοφία.
Ο βασιλιάς Φελίπε είναι ιδιαίτερα περήφανος για τις κόρες του, πριγκίπισσα Λεονόρ, 18 ετών- διάδοχος του θρόνου- και την 17 ετών Ινφάντα Σοφία.

Ο φακός κάνει κοντινό στο πρόσωπο του βασιλιά και τα μάτια του φαίνονται δακρυσμένα, ενώ στο πηγούνι παρατηρούνται μικροί σπασμού δείγμα της συγκίνησής του.

«Μαμά, μπαμπά, μεγαλειότατοι. Συγγνώμη για τη διακοπή, αλλά έχουμε κάτι να σας πούμε σήμερα. Σας ευχαριστούμε που είστε εδώ μαζί μας για να θυμόμαστε ότι μέσα σε αυτά τα δέκα χρόνια μάθαμε από τους γονείς μας τι σημαίνει δέσμευση, τη δέσμευση που έχουμε και οι τέσσερις μας προς όλους τους Ισπανούς.», έλεγαν εναλλάξ η Λεονόρ και η Σοφία στην ομιλία τους.

Κι η Λεονόρ συνέχισε: «Τώρα θα ήθελα να μας συνοδεύσετε σε μια πρόποση για τη μητέρα και τον πατέρα μας, για τους βασιλιάδες μας. Γιατί από τότε που γεννηθήκαμε, έχουμε διδαχθεί την αξία αυτού του θεσμού, του Στέμματος, τη χρησιμότητά του στην κοινωνία μας και το σκοπό του να υπηρετεί όλους. Μαμά, μπαμπά, ευχαριστώ».

Η πρόποση έγινε κατά τη διάρκεια γεύματος μετά την τελετή βράβευσης δεκαεννέα ανώνυμων πολιτών, ο κάθε ένας από τους οποίους εκπροσωπούσε μια κοινότητα από την κοινωνία των πολιτών και έλαβαν το Μετάλλιο Πολιτικής Αξίας ως αναγνώριση των πράξεων τους και των αστικών αξιών τους.

Στο γεύμα, εκτός από τους 19 βραβευθέντες και ένα μέλος της οικογένειας τους, παρέστη η Κυβέρνηση και εκπρόσωποι των υψηλών κρατικών θεσμών.

Η Λεονόρ φορούσε κατακόκκινο κοστούμι Roberto Verino και η Σοφία Cardié Jumpsuit.

Ο Φελίπε, 56 ετών, ανέβηκε στο θρόνο στις 19 Ιουνίου 2014 αφού ο πατέρας του, ο βασιλιάς Χουάν Κάρλος, ανακοίνωσε την παραίτησή του μετά από 39 χρόνια βασιλείας.

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ