Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας προσγειώθηκε στην Αθήνα, τα ξημερώματα της Δευτέρας, η πριγκίπισσα Άννα. Η αδερφή του βασιλιά Καρόλου προσγειώθηκε με αεροσκάφος των βρετανικών αερογραμμών γύρω στη 1 το βράδυ για να παραστεί στη κηδεία του βασιλιά Κωνσταντίνου. Η πριγκίπισσα Άννα μετά την προσγείωσή της, επιβιβάστηκε σε λιμουζίνα με κατεύθυνση το ξενοδοχείο «Sofitel».

Όπως μεταδίδει το βρετανικό Hello! η κόρη της αείμνηστης βασίλισσας Ελισάβετ θα παραστεί στην κηδεία με το σύζυγό της, Timothy Laurence. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του βρετανικού Hello! για το ενδεχόμενο της παρουσίας του πριγκιπικού ζεύγους της Ουαλίας: «Είναι πιθανό να εμφανιστούν στην κηδεία και ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας, μαζί με τον πρίγκιπα Έντουαρντ». Ο βασιλιάς Κωνσταντίνος ήταν πρώτος εξάδελφος του αείμνηστου πρίγκιπα Φίλιππου και δεύτερος εξάδελφος του βασιλιά Καρόλου. Μάλιστα ήταν νονός του πρίγκιπα της Ουαλίας.

Ο βασιλιάς Κωνσταντίνος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών, έπειτα από πολυήμερη νοσηλεία του στη ΜΕΘ στο νοσοκομείο Υγεία. Είχε υποστεί οξύ εγκεφαλικό επεισόδιο όσο βρισκόταν στο σπίτι του. Ο Κωνσταντίνος ανέβηκε στον ελληνικό θρόνο το 1964, την ίδια χρονιά που παντρεύτηκε με την πριγκίπισσα Άννα Μαρία της Δανίας. Με το Δημοψήφισμα του 1974 εξέπεσε οριστικά του αξιώματός του στην Ελλάδα, καθώς οι πολίτες επέλεξαν με ποσοστό 69,2% την Προεδρευομένη κοινοβουλευτική δημοκρατία ως μορφή του πολιτεύματος. Για πολλά χρόνια ζούσε αυτοεξόριστος στην Ελλάδα στην οποία επέστρεψε το 2013.

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ