Η βασίλισσα Ελισάβετ αγαπούσε πολύ τα άλογα και τις ιπποδρομίες. Σε πρόσφατη συνέντευξή της η δημοσιογράφος Clare Balding αποκάλυψε το λόγο που η μονάρχης αγαπούσε τόσο πολύ τα άλογα. «Το πάθος της βασίλισσας ήταν τα άλογα και τα σκυλάκια. Οι ιπποδρομίες ήταν ένα από τα αγαπημένα της θεάματα. Η βασίλισσα αγαπούσε να πηγαίνει στους στάβλους να βλέπει τα άλογα το πρωί να καλπάζουν».

Ένας από τους λόγους που αγαπούσε τις ιπποδρομίες τόσο πολύ ήταν γιατί κατά τη διάρκεια αυτής, όλα τα μάτια δεν ήταν στραμμένα επάνω της. «Η ιπποδρομία ήταν τόσο αγαπημένο πράγμα για εκείνη καθώς απολάμβανε να μην βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, όσο διαρκούσε αυτή», ανέφερε η δημοσιογράφος.

Η Balding ανέφερε ότι η βασίλισσα αγαπούσε πολύ να μιλάει για τη συμπεριφορά των ζώων ενώ τόνισε ότι ήταν μία εξαιρετική εκτροφέας αλόγων και μία εκπληκτική ιππεύτρια. Έκανε το πρώτο μάθημα ιππασίας σε ηλικία 3 ετών ενώ συνέχιζε να ιππεύει μέχρι τα 90 της χρόνια.

Aπέκτησε το πρώτο της πόνι, από τον παππού της βασιλιάς Γεώργιο Ε’ όταν έγινε 4 ετών. Στη ζωή της απέκτησε περίπου 180 άλογα που ζούσαν σε στάβλους κυρίως στο Balmoral και στο Sandringham.

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ