Οι εορτασμοί του Πλατινένιου Ιωβηλαίου της βασίλισσας Ελισάβετ έκλεισαν με μια άκρως εντυπωσιακή παρέλαση μπροστά από το παλάτι του Μπάκινγχαμ, κόστους 15 εκατομμυρίων βρετανικών λιρών.

Τα βλέμματα τράβηξε το ολόγραμμα της βασίλισσας Ελισάβετ σε νεαρή ηλικία που χαιρετούσε το πλήθος μέσα από τη χρυσή άμαξά της. Πολιτικοί αρχηγοί και μέλη της βασιλικής οικογένειας παρακολουθούσαν από τις θέσεις τους στις εξέδρες έξω από το Παλάτι, όπως ο πρίγκιπας Κάρολος και η Καμίλα Πάρκερ, η πριγκίπισσα Άννα, η Κέιτ Μίντλετον με ένα υπέροχο κόκκινο φόρεμα, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και τα τρία παιδιά τους, ο πρίγκιπας George, η πριγκίπισσα Charlotte και πρίγκιπα Louis με ένα λευκό παλτό αλλά και ο πρωθυπουργός Boris Johnson με τη σύζυγό του Carrie.

Στην παρέλαση, συμμετείχαν πάνω από 10 χιλιάδες άνθρωποι και 6 χιλιάδες περφόρμερς που παρήλαυναν στο The Mall, τον δρόμο μπροστά στο Παλάτι για μια αναπαράσταση της παρέλασης του 1953 μετά τη στέψη της βασίλισσας.

Η παρέλαση παρουσιάστηκε σε τέσσερα μέρη: Μια στρατιωτική παρέλαση, το Times of Our Lives για τα 70 χρόνια πολιτισμού, μουσικής και μόδας, το Let’s Celebrate για την ιστορία της ζωής της βασίλισσας σε 12 κεφάλαια και το φαντασμαγορικό θέαμα Happy and Glorious.

Μετά την παρέλαση, η βασίλισσα Ελισάβετ βγήκε στο μπαλκόνι του Buckingham Palace για να χαιρετήσει το πλήθος, ενώ δίπλα της στέκονταν ο πρίγκιπας Κάρολος, η Καμίλα Πάρκερ, ο πρίγκιπας William, η Kate Middleton, ο πρίγκιπας George, η πριγκίπισσα Charlotte και ο πρίγκιπας Louis που τραγούδησαν το ‘God Save the Queen‘ μαζί με τη χορωδία και τους καλλιτέχνες στη σκηνή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ