Σε πένθος έχει βυθιστεί η βασιλική οικογένεια και το Ηνωμένο Βασίλειο θρηνεί την απώλεια της μονάρχη του. Η βασίλισσα Ελισάβετ υπηρέτησε τον θρόνο για 70 χρόνια και πέθανε «ήρεμα» στο Μπαλμόραλ όπως ανακοίνωσε το Παλάτι.

Ο νέος βασιλιάς, Κάρολος, είναι συντετριμμένος και στην ανακοίνωσή του εξέφρασε τη βαθιά θλίψη του για την πολυαγαπημένη μητέρα του. Η βασίλισσα πριν φύγει από τη ζωή φέρεται να πέρασε το τελευταίο της Σαββατοκύριακο παρέα με τον ιερέα Iain Greenshields που έμεινε με τη βασίλισσα στο Μπαλμόραλ μετά από ένα κήρυγμα στην εκκλησία Braemar and Crathie Parish Church.

Ο 68χρονος κληρικός λέγεται ότι πήγε στη βασίλισσα για δείπνο το βράδυ του Σαββάτου και για μεσημεριανό γεύμα την Κυριακή, στο πλευρό του πρίγκιπα της Ουαλίας και της πριγκίπισσας Άννας.

Μιλώντας στους Times, ο Greenshields εξήγησε πώς «είχε μια φανταστική επίσκεψη. Η μνήμη της ήταν εκπληκτική και είχε διασκεδαστική διάθεση».

«Ήταν μεγάλο σοκ για μένα όταν άκουσα ότι ήταν βαριά άρρωστη επειδή ήταν σε εκπληκτικά καλή φόρμα το Σαββατοκύριακο», αποκάλυψε.

«Ήταν η ζωή και η ψυχή των πραγμάτων. Μου μιλούσε πολύ προσωπικά για τον χρόνο της εκεί όταν ήταν παιδί, μιλούσε για τα άλογά της στα οποία έδωσε ονόματα ανθρώπων και τοποθεσιών. Ήταν αρκετά αξιόλογη», πρόσθεσε ο κληρικός.

βασίλισσα ελισάβετ

«Είναι η σταθερά του έθνους μας για πάνω από επτά δεκαετίες και οι περισσότεροι από εμάς θα έχουμε μεγαλώσει γνωρίζοντας μόνο αυτήν ως μονάρχη μας», σημείωσε.

«Ακούραστη για το καθήκον της, η βασίλισσα έχει επιδείξει μια ζωή ανιδιοτελούς αφοσίωσης. Η αγάπη της για την οικογένειά της αντικατοπτρίστηκε στην αγάπη της για το έθνος μας και την ευρύτερη Κοινοπολιτεία», κατέληξε μιλώντας για τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Βασίλισσα Ελισάβετ: Οι 3 φορές που κινδύνεψε η ζωή της από απόπειρες δολοφονίας

Βασίλισσα Ελισάβετ 1926-2022: Μια ζωή αφιερωμένη στο καθήκον

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ