Ο βασιλιάς Κάρολος μίλησε για πρώτη φορά μετά την κυκλοφορία ενός αμφιλεγόμενου βασιλικού βιβλίου την Τρίτη. Ο μονάρχης ξεκίνησε τη διήμερη επίσκεψή του στο Ντουμπάι την Πέμπτη ενόψει του Cop28 και έρχεται αφού το βιβλίο του Omid Scobie έκανε μια σειρά από ισχυρισμούς για τη βασιλική οικογένεια.

Καθώς ο Κάρολος συναντούσε τον Πρόεδρο της Νιγηρίας, Bola Ahmed Tinubu, τον ρώτησαν: «Πώς είστε;». Ο βασιλιάς Κάρολος, απάντησε: «Είμαι πολύ καλά… σχεδόν. Έχοντας πρόσφατα γενέθλια, και αναρρώνοντας από το σοκ».

Ο βασιλιάς Κάρολος γιόρτασε τα 75α γενέθλιά του στις 14 Νοεμβρίου, με μια σειρά από δημόσιες εμφανίσεις καθώς και ένα ιδιωτικό πάρτι γενεθλίων στο Clarence House. Η συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Νιγηρίας ήταν η πρώτη από μια σειρά διμερών συζητήσεων με παγκόσμιους ηγέτες.

βασιλιάς Κάρολος
Ο Κάρολος αναμενόταν επίσης να ταξιδέψει για να συναντήσει φοιτητές και αποφοίτους από όλη την Κοινοπολιτεία για να ακούσει για την πράσινη τεχνολογία, τις βιώσιμες καινοτομίες και τον ρόλο των νέων στην παροχή λύσεων για το κλίμα. Το βράδυ της Πέμπτης, θα συμμετάσχει με τον Σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν, πρόεδρο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, για να ξεκινήσει επίσημα το Φόρουμ για το Κλίμα Επιχειρήσεων και Φιλανθρωπίας Cop28.

Η Παρασκευή θα σηματοδοτήσει ένα νέο ορόσημο για τον Κάρολο καθώς εκφωνεί την εναρκτήρια ομιλία στο Cop28 – την πρώτη του ως βασιλιάς – έχοντας προηγουμένως ανοίξει το Cop26 στη Γλασκώβη το 2021 και το Cop21 στο Παρίσι το 2015, όταν ήταν Πρίγκιπας της Ουαλίας.

Το Cop28 – ή η Διάσκεψη των Μερών της Σύμβασης Πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή – ξεκινά στο Expo City Dubai την Πέμπτη και θα διαρκέσει έως τις 12 Δεκεμβρίου.

Θα συμμετάσχουν αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων από όλο τον κόσμο, καθώς και εκπρόσωποι και φορείς για το κλίμα. Εν τω μεταξύ, στο βιβλίο του κ. Scobie υποστηρίζεται ότι υπάρχει ρήξη μεταξύ του Καρόλου και του γιου και διαδόχου του, πρίγκιπα Γουίλιαμ.

Ο συγγραφέας έγραψε: «Η δυσπιστία και η σιγανή εχθρότητα μεταξύ πατέρα και γιου δεν είναι κάτι καινούργιο για τη σχέση εργασίας τους».

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ