Ο Δούκας και η Δούκισσα του Κέιμπριτζ ήταν από τα πρώτα μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας που ευχήθηκαν «ευτυχισμένη επέτειο» στη βασίλισσα Ελισάβετ και στον πρίγκιπα Φίλιππο. Η βασίλισσα Ελισάβετ και ο πρίγκιπας Φίλιππος γιορτάζουν τα 72 χρόνια έγγαμου βίου, καθώς σαν σήμερα, στις 20 Νοεμβρίου του 1947, ενώθηκαν με τα ιερά δεσμά του γάμου. Στην επίσημη σελίδα του πρίγκιπα Γούλιαμ και της Κάθριν Μίντλετον στο Twitter και στο Instagram,  αναρτήθηκαν δύο φωτογραφίες του βασιλικού ζεύγους, που συνοδεύτηκαν με την ευχή: «Ευτυχισμένη 72ή επέτειο γάμου!».

 

View this post on Instagram

 

Wishing Her Majesty The Queen and His Royal Highness The Duke of Edinburgh a very happy 72nd Wedding Anniversary! ?PA

A post shared by Kensington Palace (@kensingtonroyal) on

Η πρώτη συνάντηση της βασίλισσας Ελισάβετ και του πρίγκιπα Φίλιππου ήταν το 1934, στον γάμο της πριγκίπισσας Μαρίνας της Ελλάδας και της Δανίας και του πρίγκιπα Γεωργίου, του Δούκα του Κεντ. Η Ελισάβετ τότε ήταν μόλις 8 ετών. Πέντε χρόνια αργότερα, συναντήθηκαν ξανά στο Βασιλικό  Ναυτικό Κολλέγιο στο Ντάρτμουθ και ξεκίνησαν να ανταλλάσσουν επιστολές. Το 1946, ο Φίλιππος ζήτησε το χέρι της αγαπημένης του από τον πατέρα της, βασιλιά Γεώργιο ΣΤ’ και τα υπόλοιπα ανήκουν στην Ιστορία.

Από τότε που πρίγκιπας Φίλιππος αποσύρθηκε από τα καθήκοντά του, το 2017, πραγματοποιεί σπάνιες δημόσιες εμφανίσεις. Την τελευταία φορά που απαθανατίστηκε από τον φωτογραφικό φακό ήταν στον βασιλικό γάμο της πριγκίπισσας Ευγενίας με τον Τζακ Μπρουκσμπάνκ, τον Οκτώβριο του 2018.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ