Η κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ θα γίνει τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου και τα μάτια των fashionistas θα είναι στραμμένα στα outfits που θα επιλέξουν οι γαλαζοαίματες αλλά και στο κρυφό μήνυμά τους.

Η πριγκίπισσα του Wales, η Δούκισσα του Sussex, η πριγκίπισσα Άννα και η Zara Tindall, είναι μόνο μερικές από τις κυρίες που θα παρευρεθούν στην κηδεία και κατά πάσα πιθανότητα όλες θα φορέσουν μαργαριτάρια για την περίσταση.

Τα μαργαριτάρια θεωρούνται “πένθιμα κοσμήματα” από την εποχή της βασίλισσας Victoria.

Mετά το θάνατο του πρίγκιπα Albert, η βασίλισσα φορούσε για 40 χρόνια μαύρα τα οποία συνδύαζε είτε με μαύρα κοσμήματα, είτε με μαργαριτάρια. Τα μαργαριτάρια αντιπροσωπεύουν τα δάκρυα και για αυτό το λόγο η Victoria δεν τα αποχωρίστηκε.

Η συγκεκριμένη παράδοση συνεχίστηκε για πολλά χρόνια, με τις γαλαζοαίματες να τα επιλέγουν σε κηδείες. Η βασίλισσα Ελισάβετ είχε φορέσει επίσης μαργαριτάρια στην κηδεία της πριγκίπισσας Diana, της πριγκίπισσας Margaret και του βασιλιά George VI.

H πριγκίπισσα Diana είχε επιλέξει στην κηδεία του Gianni Versace.

Πολλά βλέμματα είχαν στραφεί στο μαργαριταρένιο κολιέ της πριγκίπισσας Kate τον Απρίλιο του 2021, όταν παρευρέθηκε στην κηδεία του Δούκα του Εδιμβούργου και πιστεύεται ότι φόρεσε το συγκεκριμένο κόσμημα για να αποτίσει φόρο τιμής στη βασίλισσα και την αείμνηστη πριγκίπισσα Diana.

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ