Όλος ο κόσμος, αποχαιρετά σήμερα (19.09.2022) τη Βασίλισσα Ελισάβετ, τη μοναδική μονάρχη που έμεινε στο θρόνο της επί 70 ολόκληρα χρόνια. Η κηδεία της μετατρέπεται σε ιστορικό γεγονός και γιατί σε αυτή θα παραστούν 2.000 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων αλλά και βασιλείς ή αυτοκράτορες (ο ένας, της Ιαπωνίας).

Δείτε live όλα όσα γίνονται στη Βρετανία για το ύστατο χαίρε στη γυναίκα που συνέδεσε το “είναι” της με τη σύγχρονη ιστορία της χώρας.

Τι συμβαίνει αυτή την ώρα;

Το φέρετρο της βασίλισσας έχει τοποθετηθεί στη νεκροφόρα για να μεταφερθεί στο Γουίνδσορ.

Ο εθνικός ύμνος ηχεί καθώς η νεκροφόρα αναχωρεί από την Αψίδα του Ουέλιγκτον. 

Ξεκινά το οδικό ταξίδι διάρκειας 2 ωρών με προορισμό το Ουίνδσορ ενώ ο ενταφιασμός θα γίνει χωρίς κάμερες.

Αφού η πομπή έφτασε στην αψίδα και το φέρετρο μπήκε στη νεκροφόρα με προορισμό το Ουίνδσορ, ξεκίνησε το οδικό ταξίδι διάρκειας 2 ωρών, με πλήθος κόσμου να βρίσκεται δεξιά και αριστερά του δρόμου.

Στη συνέχεια, η νεκροφόρα φτάνει σε καθορισμένο σημείο και σχηματίζεται ξανά πομπή η οποία ξεκινά για το κάστρο του Ουίνδσορ. Ο βασιλιάς Κάρολος και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας μπαίνουν στην πομπή, επίσης.

Γύρω στις 18:00, η πομπή φτάνει στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου μέσα στο κάστρο του Ουίνδσορ και στις 19:00, ξεκινά η νεκρώσιμη ακολουθία. Δεν έχει διευκρινιστεί η διάρκεια της. Μόλις ολοκληρωθεί, το βάθρο θα υποχωρήσει στη βασιλική κρύπτη. Στις 21:30, θα πραγματοποιηθεί ο ενταφιασμός χωρίς κάμερες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ