Η βασίλισσα Ελισάβετ έφυγε από τη ζωή τον Σεπτέμβριο του 2022, ωστόσο παραμένει αγαπημένο πρόσωπο και μονάρχης στις καρδιές των Βρετανών και όχι μόνο! Το όνομά της συνεχίζει να πρωταγωνιστεί σε αφιερώματα, όπως και η ζωή της.

Πριν από λίγες ώρες, μέσα από τον λογαριασμό του παλατιού στο Instagram, αναρτήθηκε μία φωτογραφία της από την ηλικία των 21 ετών. Ήταν η ημέρα που διορίστηκε από τον πατέρα της στο βασιλικό οικογενειακό τάγμα, με την ίδια να εμφανίζεται υπέρκομψη με παλτό και καπέλο.

Βασίλισσα Ελισάβετ

Η Ελισάβετ ανέβηκε στον θρόνο του Ηνωμένου Βασιλείου στις 6 Φεβρουαρίου 1952, διαδεχόμενη τον πατέρα της, Γεώργιο ΣΤ΄, που πέθανε ενώ η νεαρή τότε πριγκίπισσα βρισκόταν σε επίσημη επίσκεψη στην Κένυα.

Η τελετή της στέψης της πραγματοποιήθηκε στο Αββαείο του Γουεστμίνστερ, στις 2 Ιουνίου 1953. Ήταν η πρώτη στέψη μονάρχη που μεταδόθηκε τηλεοπτικά σε όλο τον κόσμο. Η Ελισάβετ Β΄ υπήρξε η μακροβιότερη μονάρχης στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου και η μακροβιότερη βασίλισσα στην παγκόσμια ιστορία, σε ό,τι αφορά τα χρόνια που έμεινε στην εξουσία.

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ