Στην πρώτη του μεγάλη ομιλία ως πρίγκιπας της Ουαλίας, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ απέτισε φόρο τιμής στην εκλιπούσα γιαγιά του, βασίλισσα Ελισάβετ, και ορκίστηκε να βοηθήσει στην εξάλειψη του παράνομου εμπορίου της άγριας ζωής.

Ο Γουίλιαμ βρισκόταν στο Μουσείο Επιστημών στο Λονδίνο για την Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής «United For Wildlife», όπου μαζί του συμμετείχαν 300 κορυφαίες προσωπικότητες από επιχειρήσεις για τη διατήρηση και την επιβολή του νόμου ενάντια στο οργανωμένο έγκλημα της άγριας ζωής.

Ο Πρίγκιπας ίδρυσε το UFW το 2014 μέσω του φιλανθρωπικού του ιδρύματος The Royal Foundation για την προστασία των απειλούμενων ειδών από τη μάστιγα των εγκληματικών συμμοριών που βγάζουν 20 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως από το παράνομο εμπόριο άγριας ζωής.

Γουίλιαμ
«Ο φυσικός μας κόσμος είναι ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματά μας. Είναι ένα μάθημα που έμαθα από μικρός, από τον πατέρα και τον παππού μου, αλλά και από τη γιαγιά μου που τόσο πολύ μου λείπει, που νοιαζόταν τόσο πολύ για τον φυσικό κόσμο. Σε περιόδους απώλειας, είναι παρηγοριά να τιμάμε αυτούς που μας λείπουν μέσα από τη δουλειά που κάνουμε», ανέφερε ο πρίγκιπας Γουίλιαμ.

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ συνέχισε, λέγοντας: «Το παράνομο εμπόριο άγριας ζωής είναι ένα έγκλημα που μας κλέβει όλους τους πιο πολύτιμους φυσικούς πόρους, χρηματοδοτεί το οργανωμένο έγκλημα και οι βλάβες του οποίου συχνά γίνονται άμεσα αισθητές από τις πιο ευάλωτες κοινότητες. Υπάρχουν ακόμη πάρα πολλοί εγκληματίες που πιστεύουν ότι μπορούν να ενεργούν ατιμώρητα, πάρα πολλές ζωές που καταστρέφονται και πάρα πολλά είδη στο χείλος της εξαφάνισης εξαιτίας αυτού του αποτρόπαιου εγκλήματος».

«Αποφασίσαμε να διασφαλίσουμε ότι όσοι εμπλέκονται στο έγκλημα της άγριας ζωής θα αντιμετωπίσουν μια διεθνή απάντηση τόσο ισχυρή και συντονισμένη όσο κάθε άλλο σοβαρό και οργανωμένο έγκλημα. Για να βγάλουν τις απαίσιες επιχειρήσεις τους από τη σκιά και να διασφαλίσουν ότι οι κοινότητες είναι εξοπλισμένες, ενδυναμωμένες και υποστηρίζονται για να προστατεύσουν τον εαυτό τους και τον φυσικό τους κόσμο», κατέληξε ο πρίγκιπας της Ουαλίας.

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ