Στη βρετανική βασιλική οικογένεια, σύμφωνα με το πρωτόκολλο ο θρόνος θα περάσει από τη βασίλισσα Ελισάβετ Β ‘μετά το θάνατό της στον γιο της πρίγκιπας Κάρολος.

Επόμενος στη σειρά, βρίσκεται ο μεγαλύτερος γιος του Καρόλου, ο Γουίλιαμ, ο σημερινός Δούκας του Κέιμπριτζ, ο οποίος είναι παντρεμένος με την Κέιτ, τη Δούκισσα του Κέιμπριτζ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα διεθνή μέσα φημολογείται ότι ο Κάρολος θα παραμείνει ελάχιστο στο θρόνο θέλοντας να δώσει σε κάποιον πιο νέο την βασιλεία, βοηθώντας τη χώρα του περισσότερο. Πληροφορίες χωρίς να είναι επιβεβαιωμένες και χωρίς μέχρι και σήμερα να έχει δοθεί η εντύπωση ότι ο Κάρολος θα αρνηθεί το στέμμα.

Ωστόσο, επειδή το πρωτόκολλο της διαδοχής έσπασε, το μεγαλύτερο παιδί του Γουίλιαμ και της Κέιτ, που γεννήθηκε το 2013, θα είναι επόμενος, μετά τον Γουίλιαμ, για τον θρόνο. Αυτό θα συνέβαινε είτε ήταν αγόρι είτε κορίτσι.

Στην προκειμένη περίπτωση είναι ο πρίγκιπας Τζορτζ. Αυτή η αλλαγή υιοθετήθηκε το 2011, όταν οι ηγέτες 16 χωρών της Βρετανικής Κοινοπολιτείας (συμπεριλαμβανομένης της Αυστραλίας, του Καναδά, της Τζαμάικας, της Νέας Ζηλανδίας και άλλων χωρών) συναντήθηκαν στο Περθ της Αυστραλίας και ψήφισαν ομόφωνα να αλλάξουν το πρωτόκολλο διαδοχής.

Προηγουμένως, οι κόρες μπορούσαν να κληρονομήσουν τον βρετανικό θρόνο μόνο εάν δεν υπήρχαν ζωντανοί γιοι.

Τα αδέλφια του πρίγκιπα Τζορτζ, η πριγκίπισσα Σάρλοτ και ο πρίγκιπας Λούις, ακολουθούν στη διαδοχή.

Ο πρίγκιπας Χάρι είναι έκτος στη σειρά αν και αυτό αλλάζει μετά την αποχώρησή του από τα βασιλικά του καθήκοντα. Επόμενος θα ήταν ο γιος του Άρτσι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ