Η βασιλική σύζυγος, Καμίλα, απέτισε έναν διακριτικό φόρο τιμής στην αείμνηστη βασίλισσα Ελισάβετ με μια επιλογή αξεσουάρ που συγκίνησε κατά τη διάρκεια της ειδικής λειτουργίας στον καθεδρικό ναό του St Giles στο Εδιμβούργο τη Δευτέρα.

Διαβάστε επίσης: Βασίλισσα Ελισάβετ: Φορούσε το ίδιο βερνίκι νυχιών από το 1989!

Η 75χρονη βασιλική σύζυγος φόρεσε την καρφίτσα της με το σπάνιο διαμαντένια γαϊδουράγκαθο για να παρακολουθήσει την εκκλησιαστική λειτουργία μαζί με τον σύζυγό της, τον νέο βασιλιά Κάρολο Γ’. Η καρφίτσα ήταν αρχικά ένα από τα αγαπημένα κομμάτια της βασιλομήτωρ και συχνά την φορούσε στο καπέλο της για επίσημες εμφανίσεις της. Το κόσμημα δόθηκε αργότερα στη βασίλισσα Ελισάβετ όταν η μητέρα της πέθανε το 2002, η οποία στη συνέχεια το παρουσίασε στην Καμίλα.

Ωστόσο, δεν είναι γνωστό πότε δόθηκε η καρφίτσα στην Καμίλα, αλλά η Δούκισσα δεν την είχε φορέσει δημοσίως μέχρι το 2015, ενώ εξακολουθεί να είναι ένα αρκετά σπάνιο κομμάτι και δεν έχουμε δει τους βασιλιάδες να το φοράνε πολύ συχνά. Η βασιλική σύζυγος ήταν ντυμένη για τη λειτουργία της Δευτέρας, φορώντας ένα μαύρο φόρεμα και καπέλο διακοσμημένο με πούπουλα.

Η Καμίλα είχε φορέσει το ίδιο φόρεμα για την κηδεία του Δούκα του Εδιμβούργου και συζύγου της βασίλισσας Ελισάβετ, πρίγκιπα Φίλιππου, ενώ στο λαιμό της είχε μαργαριτάρια της, δώρο του συζύγου της, βασιλιά Καρόλου Γ’.

Ο βασιλιάς Κάρολος συνόδευσε με τα μέλη της βασιλικής οικογένειας το φέρετρο της βασίλισσας, μαζί με τον πρίγκιπα Έντουαρντ, του πρίγκιπα Ανδρέα και της πριγκίπισσας Άννας, και η βασιλική σύζυγος και άλλα μέλη της μοναρχίας ακολούθησαν με αυτοκίνητα.

Ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ και τα αδέλφια του ενώθηκαν για μια αγρυπνία στον καθεδρικό ναό του St Giles’ στο Εδιμβούργο το βράδυ της Δευτέρας. Ο βασιλιάς και η σύζυγός του έφτασαν μαζί με αυτοκίνητο, ενώ η πριγκίπισσα Άννα και ο Τίμοθι Λόρενς, ο πρίγκιπας Έντουαρντ και η κόμισσα του Γουέσεξ και ο πρίγκιπας Άντριου ακολούθησαν. Καθώς έφτασε η Αυτού Μεγαλειότητα, πλήθη συγκεντρώθηκαν για να τον επευφημήσουν, με μερικούς βασιλικούς θαυμαστές να φωνάζουν: «Εδώ είναι! Εδώ είναι! Είναι ο βασιλιάς!».

Η Καμίλα είχε αλλάξει ένδυμα και από το μαύρο φόρεμα και το καπέλο διακοσμημένο με πούπουλα που είχε φορέσει επέλεξε ένα μαύρο σακάκι και φόρεμα μέχρι το γόνατο, με αξεσουάρ με την καρφίτσα Diamond Thistle που της είχε χαρίσει η πεθερά της. Η αγρυπνία διήρκεσε δέκα λεπτά, με τα μέλη της βασιλικής οικογένειας να στέκονται σιωπηλά στο φέρετρο της βασίλισσας και με σκυμμένα τα κεφάλια τους. Χιλιάδες άνθρωποι έκαναν ουρά για να αποτίσουν τα σέβη τους στη βασίλισσα Ελισάβετ.

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ