Τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε στο Αβαείο του Γουέστμινστερ η ετήσια λειτουργία για τον εορτασμό της Ημέρας της Κοινοπολιτείας στην οποία έδωσε το παρών σχεδόν σύσσωμη η βρετανική βασιλική οικογένεια. Την λειτουργία παρακολούθησαν τόσο ο Δούκας με τη Δούκισσα του Κέιμπριτζ όσο και ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσσεξ.

Την τελευταία φορά που τα δύο βασιλικά ζευγάρια παρακολούθησαν ξανά μαζί την λειτουργία για την Ημέρα της Κοινοπολιτείας ήταν το 2019 όταν η Μέγκαν ήταν έγκυος στον γιο της Άρτσι.

Παρ’όλα αυτά τα δύο ζευγάρια παρακολούθησαν τη λειτουργία από διαφορετικές σειρές. Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν κάθισαν πίσω από τον πρίγκιπα Γουίλιαμ και την Κάθριν  Μίντλετον όπως ακριβώς επιτάσσει το βασιλικό πρωτόκολλο. Σύμφωνα με το αυστηρό βασιλικό πρωτόκολλο, τα μεγαλύτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας κάθονται στις πρώτες σειρές που είναι πιο κοντά στο ιερό.

Μαζί με τον Χάρι και την Μέγκαν στην πίσω σειρά κάθισαν και ο Πρίγκιπας Έντουαρντ με την Κόμισσα του Έσσεξ ενώ στην μπροστινή σειρά μαζί με τον Δούκα και τη Δούκισσα του Κέιμπριτζ κάθισε η Βασίλισσα, ο Πρίγκιπας Κάρολος και η Δούκισσα της Κορνουάλης.

Αυτή ήταν και η τελευταία υποχρέωση του Χάρι και της Μέγκαν ως μέλη της βασιλικής οικογένειας μετά την απόφασή τους να παραιτηθούν από τα βασιλικά αξιώματα. Το ζευγάρι επέστρεψε στη Βρετανία μετά από πρόσκληση της Βασίλισσας για την Ημέρα της Κοινοπολιτείας ύστερα από αρκετές εβδομάδες παραμονής τους στο Καναδά.

Η λειτουργία για την Ημέρα της Κοινοπολιτείας είναι πολύ σημαντική για τη Βασίλισσα, η οποία έγινε επικεφαλής της το 1952 όταν ήταν μόλις 26 χρονών.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τους αυτής, ο Χάρι και η Μέγκαν επίσης συνόδευσαν τη Βασίλισσα στην Κυριακάτικη λειτουργία ενώ οι τρεις τους φαίνονταν χαλαροί και χαρούμενοι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , , , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ