Η μέθοδος microneedling ή Collagen Induction Therapy (CIT) διεγείρει την παραγωγή δικού μας καινούριου κολλαγόνου, μπορεί να γίνει αρκετά ήπια ώστε το δέρμα την επομένη να μην είναι ερεθισμένο, αλλά και πιο επεμβατικά, με την ερυθρότητα να υποχωρεί σε περίπου 3 μέρες.

Ιδανικοί υποψήφιοι: «Η μέθοδος είναι αποτελεσματική στην χαλάρωση και πτώση του οβάλ του προσώπου, στις ουλές, στις λεπτές ρυτίδες, στους ευμεγέθεις πόρους, στη φωτογήρανση αλλά και σε πιο δυσχρωμικές βλάβες όπως το μέλασμα» αναφέρει η δερματολόγος Χάρις Βρεττού που εφαρμόζει το microneedling.

Το πρωτόκολλο: Όπως επισημαίνει στο ELLE η γιατρός: «Το microneedling συνδυάζει το μικροτραυματισμό μέσω μικροβελόνων με την ταυτόχρονη διείσδυση πολύτιμων βιταμινών και πεπτιδίων σε επίπεδο χορίου, κάτω από την επιδερμίδα». Η ίδια προτείνει έναν κύκλο 3 συνεδριών, 1 ανά εβδομάδα.

Αποτελέσματα: «Ο συνδυασμός microneedling-διείσδυσης πολύτιμων ουσιών οδηγεί σε διέγερση της φυσικής διαδικασίας επούλωσης του δέρματος, προκαλώντας αναγέννηση ιστού, δημιουργία νέου κολλαγόνου και ελαστίνης». Η ειδικός προτείνει να προσαρμόσουμε τη θεραπεία και στο σπίτι με κάποια οικιακή μικροσυσκευή. «Παρόλο που δεν μπορούμε να φτάσουμε σε βαθύτερες στοιβάδες του δέρματος όπως σε ένα ιατρείο, θα ενισχύσουμε τη δράση των δερμοκαλλυντικών. Αφού προηγηθεί καθαρισμός του δέρματος, δημιουργούμε διόδους στην κεράτινη στοιβάδα της επιδερμίδας, δουλεύοντας το Cosmetic Roll-CIT με κινήσεις προς όλες τις κατευθύνσεις για 5´ πριν την εφαρμογή των προϊόντων, προτιμώντας αυτά με βιταμίνη Α, C, E και πεπτίδια. Αυτό θα αυξήσει τη διείσδυση των ενεργών συστατικών έως και 40 φορές». Το κόστος της θεραπείας στο ιατρείο ξεκινά από € 100 στο πρόσωπο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ