Ως hairstylist ποια πέντε απαραίτητα βήματα προτείνεις για υγιή και λαμπερά μαλλιά;

Για υγιή και λαμπερά μαλλιά μπορείτε να ακολουθήσετε αυτά τα 5 βήματα τα οποία θα σας επιφέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα:

1) Πάντοτε επιλέγουμε το σωστό σαμπουάν ανάλογα με τον τύπο μαλλιών μας.

2) Καλύτερα να μην λούζουμε πολύ συχνά τα μαλλιά μας, τουλάχιστο 2-3 φορές την βδομάδα.

3) Να επιλέγουμε να χρησιμοποιούμε μάσκες ή conditioner αν το κρίνει απαραίτητο ο/η κομμωτής/τρια μας.

4) Η χρήση θερμοπροστατευτικών προϊόντων πριν από κάθε χρήση θερμαντικών εργαλείων είναι απαραίτητη.

Και τέλος 5) πάντοτε σε στεγνά μαλλιά χρησιμοποιούμε λαδάκι ή spray για λάμψη και αναδόμηση.

Ποιες είναι οι κορυφαίες τάσεις στα γυναικεία κουρέματα για το 2022;

Οι κορυφαίες τάσεις κουρεμάτων για το 2022 θα δούμε ότι παραμένουν τα καρέ όπως τα mid-length Bob, French Bob και classic Bob. Επίσης, θα δούμε 90s layers με αφέλειες και το μήκος των μαλλιών να φτάνει λίγο πιο κάτω από τους ώμους, και το mid-length layered hair.

Η κάθε γυναίκα έχει μια καθημερινή #selfcare routine. Τι χρειάζεται να συμπεριλάβει σε αυτήν όσο αφορά την περιποίηση των μαλλιών;

Η selfcare routine που πρέπει να έχει η κάθε γυναίκα ανάλογα με τον τύπο μαλλιών της είναι η εξής: Μια σειρά από επαγγελματικά προϊόντα σαμπουάν, μάσκα ή conditioner, όπως επίσης, leave-in conditioner, θερμοπροστατευτικά προϊόντα μαλλιών και ένα λαδάκι για συχνή χρήση σε στεγνά μαλλιά.

Πως μπορούμε να αποφύγουμε την ανεπιθύμητη ψαλίδα που δημιουργείται στις άκρες των μαλλιών ανά διαστήματα;

Όλοι οι τύποι μαλλιών μπορεί να υποφέρουν από σπασμένες άκρες εξαιτίας του τρόπου και της έντασης που χτενίζουμε τα μαλλιά μας. Επίσης, σημαντικό ρόλο παίζουν τα προϊόντα και τα θερμαντικά εργαλεία τα οποία χρησιμοποιούμε. Για να απαλλαγούμε από τις σπασμένες άκρες και για να διατηρήσουμε τα μαλλιά μας

υγιή, η ιδανική λύση είναι η συχνή επίσκεψη στον κομμωτή μας για μια περιποίηση και ένα καθαρισμό της τροξαλίδας. Με αυτό τον τρόπο, μειώνεται η συχνή χρήση μη επαγγελματικών εργαλείων για τα μαλλιά που χρησιμοποιούμε στο σπίτι, αντικαθιστώντας τα με τα σωστά επαγγελματικά προϊόντα και εργαλεία.

Η διατροφή παίζει σπουδαίο ρόλο στην ανάπτυξη και τον όγκο των μαλλιών. Αλήθεια ή μύθος και γιατί;

Είναι αλήθεια! Η διατροφή παίζει ρόλο στο να έχουμε υγιή και με όγκο μαλλιά, αλλά περισσότερο ρόλο παίζουν οι βιταμίνες που καταναλώνουμε, οι οποίες προσφέρουν στον οργανισμό ότι χρειάζεται για να πετύχουμε αυτό το σκοπό. Πολλές φορές  παρατηρούμε αλλαγές στα μαλλιά όταν υπάρχει κληρονομικότητα, ορμονικές διαταραχές, ή ακόμη μετά από γέννα ή από την αλλαγή του καιρού!

Το συχνό λούσιμο βλάπτει τα μαλλιά. Αλήθεια ή μύθος; Πόσο συχνά χρειάζεται να λούζουμε τα μαλλιά μας για να διατηρούνται υγιή;

Ναι είναι αλήθεια ότι το συχνό λούσιμο βλάπτει τα μαλλιά. Το ιδανικό, είναι να λούζουμε τα μαλλιά μας 2-3 φορές την βδομάδα. Το συχνό λούσιμο απομακρύνει τα φυσικά έλαια από τα μαλλιά με αποτέλεσμα να έχουμε ξηρότητα και θαμπάδα. Επίσης, με συνδυασμό μη επαγγελματικών προϊόντων, μπορεί να προκαλέσουμε λιπαρότητα ή ακόμη και τριχόπτωση.

Βρείτε την Μαριάννα Παπαναστασίου στο 25-391020.

Facebook: https://www.facebook.com/LaMiradaHair

Instagram: https://www.instagram.com/lamirada_hair/?hl=el

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ