Δρ Παττίχη, καθώς ο κόσμος της ομορφιάς συζητά για τις νέες εξελίξεις του Morpheus8, θα μπορούσατε να μοιραστείτε με τους αναγνώστες μας ποιες είναι οι κύριες ενδείξεις για να κάνει κάποιος τη θεραπεία Morpheus8;

Ασφαλώς! Το Morpheus8 είναι ιδανικό για άτομα που θέλουν να αντιμετωπίσουν:

  • Υπερβολικό λίπος στο πρόσωπο και το λαιμό
  • Χαλάρωση στο πρόσωπο και το λαιμό
  • Μείωση των σημαδιών ακμής και ουλών, τόσο στο πρόσωπο όσο και στο σώμα
  • Βαθιές γραμμές, ρυτίδες και ζημιές από τον ήλιο
  • Διογκωμένους πόρους
  • Τραχιά υφή του δέρματος
  • Ραγάδες
  • Υπεριδρωσία
  • Τριχόπτωση

Αυτή είναι μια αρκετά εκτεταμένη λίστα! Σε ποιους απευθύνεται κυρίως αυτή η θεραπεία;

Οι θεραπείες Morpheus8 και Morpheus8 Body είναι τέλειες για άνδρες και γυναίκες που επιδιώκουν να καταπολεμήσουν τα ορατά σημάδια της γήρανσης – είτε πρόκειται για λεπτές γραμμές, ρυτίδες, χαλαρωμένο δέρμα ή απώλεια τόνου και ελαστικότητας στο πρόσωπο και στο σώμα. Επίσης, είναι μια αποτελεσματική λύση για ασθενείς με επίμονη ακμή ή ουλές από ακμή που δεν ανταποκρίνονται σε άλλες θεραπείες, καθώς και για εκείνους που έχουν ραγάδες στο σώμα. Επιπλέον, το Morpheus8 απευθύνεται σε γυναίκες και άνδρες που υποφέρουν από υπερβολική εφίδρωση και τριχόπτωση.

Μπορείτε να μας πείτε περισσότερα για τη φύση αυτής της θεραπείας; Τι κάνει το Morpheus8 να ξεχωρίζει;

Η θεραπεία μέσω ραδιοσυχνοτήτων (RF) είναι μια επιστημονικά αποδεδειγμένη μέθοδος για την αναδιαμόρφωση και αναδόμηση του κολλαγόνου. Το Morpheus8 και το αντίστοιχο Morpheus8 Body για το σώμα είναι μια ελάχιστα επεμβατική συσκευή αναδιαμόρφωσης και ανοικοδόμησης του κολλαγόνου στις υποκείμενες στοιβάδες του δέρματος. Χρησιμοποιώντας κλασματική (fractional) RF, στοχεύει στα βαθύτερα στρώματα και αναδιαμορφώνει τους ιστούς του προσώπου και του σώματος για να δώσει αποτελεσματική λύση σε διάφορα προβλήματα εμφάνισης, δίνοντας έτσι μια πιο νεανική, λαμπερή και υγιή όψη στο δέρμα. Είναι αξιοσημείωτο ότι το Morpheus8 προσφέρει τις πιο βαθιές fractional θεραπείες που είναι διαθέσιμες σήμερα στην Αισθητική Ιατρική, φτάνοντας μέχρι και 7mm κάτω από την επιφάνεια του δέρματος, χωρίς σχεδόν καθόλου χρόνο αποθεραπείας. Επίσης, η ειδική τεχνολογία του MORPHEUS8 μας επιτρέπει τη χρήση του σε όλους τους φωτότυπους δέρματος, ακόμα και στους πιο σκούρους, με ασφάλεια. Είναι θεραπεία που μπορεί να εφαρμοστεί όλο το χρόνο.

Πώς επιτυγχάνει αυτή η θεραπεία τα αποτελέσματά της;

Το Morpheus8 χρησιμοποιεί fractional ραδιοσυχνότητα, οδηγώντας σε εξαιρετική αναδιαμόρφωση του δέρματος, του ιστού και του κολλαγόνου. Αυτό βελτιώνει σημαντικά την εμφάνιση του δέρματος και αντιμετωπίζει τυχόν ατέλειες. Ειδικά για μικρές, δύσκολες περιοχές και μαλακούς ιστούς του προσώπου, το Morpheus8 είναι ανυπέρβλητο. Το Morpheus8 Body είναι εξοπλισμένο με την τεχνολογία 3D Smart Frame και Burst. Είναι η μόνη χειρολαβή που προσφέρει βαθιά αναδιαμόρφωση υποδόριου λιπώδους ιστού στα 7mm. Η συσκευή είναι σχεδιασμένη για να δέχεται μια μοναδική κεφαλή αποτελούμενη από 40 λεπτές επιχρυσωμένες βελόνες και έχει ένα θερμικό προφίλ που εξασφαλίζει γρήγορη και αποτελεσματική θεραπεία μεγάλων περιοχών.

Τι οφέλη μπορούν να περιμένουν οι ασθενείς μετά τη θεραπεία;

Το Morpheus8 είναι ένα ισχυρό μη χειρουργικό εργαλείο για σύσφιξη του δέρματος. Ενεργοποιεί τη φυσική παραγωγή κολλαγόνου του σώματος στο δέρμα και αναδιαμορφώνει τους βαθύτερους ιστούς του προσώπου και του σώματος. Αυτό οδηγεί έτσι σε σύσφιξη του δέρματος, μείωση των ρυτίδων και των γραμμών, αποκατάσταση της ελαστικότητας του δέρματος και βελτίωση της εμφάνισης των ουλών. Πολλοί ασθενείς βλέπουν ορατή βελτίωση στην εμφάνιση του δέρματός τους μετά από μόλις μία θεραπεία, αλλά για βέλτιστα αποτελέσματα, μπορεί να χρειαστούν 3-4 συνεδρίες. Επιπλέον, οι ασθενείς μπορούν να περιμένουν μεγάλη διάρκεια των αποτελεσμάτων, εφόσον ακολουθούν τις συστάσεις φροντίδας του δέρματος μετά τη θεραπεία.

Μπορεί να συνδυαστεί και με άλλες θεραπείες;

Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, το MORPHEUS8 μπορεί να συνδυαστεί και με άλλες θεραπείες που βασίζονται στην ίδια τεχνολογία ραδιοσυχνοτήτων, αλλά και με ενέσιμες θεραπείες, π.χ. μεσοθεραπεία, μικροβελονισμός (microneedling).

Πόσο διαρκεί μία τυπική συνεδρία;

Η συνεδρία προσαρμόζεται στις ατομικές ανάγκες του κάθε ασθενούς, αλλά συνήθως διαρκεί από 30 έως 60 λεπτά.

Και πόσες από αυτές τις συνεδρίες συνιστώνται για βέλτιστα αποτελέσματα;

Για το καλύτερο αποτέλεσμα για την αναζωογόνηση δέρματος είναι απαραίτητος ένας κύκλος θεραπειών Morpheus8. Ο ακριβής αριθμός ποικίλλει βάσει της περιοχής θεραπείας, της ηλικίας του ασθενούς και άλλων παραγόντων. Ωστόσο, συνήθως προτείνουμε 3-4 συνεδρίες, με διάστημα 4 έως 6 εβδομάδων μεταξύ τους.

Τέλος, τι γίνεται μετά τη θεραπεία; Υπάρχει χρόνος αποθεραπείας;

Ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα είναι ο ελάχιστος χρόνος αποθεραπείας. Παρόλο που υπάρχει ελάχιστη θερμική βλάβη στην επιφάνεια του δέρματος, μπορεί να υπάρξει προσωρινή ερυθρότητα, πρήξιμο ή κρούστα.

Τι πρέπει να προσέξει ο ασθενής μετά την θεραπεία;

Επειδή ο χρόνος αποθεραπείας είναι ελάχιστος, ο ασθενής μπορεί να εφαρμόσει μακιγιάζ μία έως δύο μέρες μετά την θεραπεία. Μπορεί να παρατηρηθεί μια ανοιχτή ερυθρότητα για μερικές μέρες μετά την θεραπεία, γι’ αυτό είναι σημαντικό να ενυδατώνεται το δέρμα της περιοχής που υποβλήθηκε σε θεραπεία. Είναι επίσης αναγκαία η χρήση αντηλιακής κρέμας με υψηλό προστατευτικό δείκτη και να αποφεύγεται η άμεση έκθεση στον ήλιο κατά τη διάρκεια και ενδιάμεσα των συνεδριών.

Για περισσότερες πληροφορίες ή για ραντεβού με τη γιατρό μας Δρ Κατερίνα Παττίχη MBBS BSc MSc PhD PgCert (Gerontol) FIBMS τηλεφωνήστε στο 25347347 / 99806868 ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας www.ananeosis.com.cy.

Η γιατρός Δρ Κατερίνα Παττίχη εκπαιδεύτηκε στην Πανεπιστημιακή Ιατρική Σχολή St George’s του Πανεπιστημίου του Λονδίνου στο Ηνωμένο Βασίλειο. Έχει εξειδικευτεί στο Ηνωμένο Βασίλειο στην Αισθητική Ιατρική και Αντιγήρανση και συμμετέχει στο Επιστημονικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Προληπτικής, Αναγεννητικής και Αντιγηραντικής Ιατρικής. Είναι επίσης κάτοχος άλλων τεσσάρων πανεπιστημιακών διπλωμάτων: BSc Βιοχημεία και Φυσιολογία, MSc στη Βιοφαρμακευτική, Διδακτορικό στην Φαρμακευτική με Μεταδιδακτορικό στην Νευροψυχοφαρμακολογία, και Μεταπτυχιακό στην Γεροντολογία. Η Δρ Παττίχη είναι εγγεγραμμένη στον Ιατρικό Σύλλογο του Ηνωμένου Βασιλείου (General Medical Council, GMC), καθώς και στον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ). Είναι μέλος της Βασιλικής Εταιρίας Ιατρικής του Ηνωμένου Βασιλείου (Fellow of the Royal Society of Medicine, RSM), του Βρεττανικού Κολλεγίου Αισθητικής Ιατρικής (British College of Aesthetic Medicine, BCAM), καθώς και πολλών άλλων ιατρικών και επιστημονικών συνδέσμων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ