Το σκέφτεσαι και το ξανά σκέφτεσαι: «Να κάνω botox;». Είτε είσαι ακόμα αρκετά διστακτική είτε το έχεις πάρει απόφαση, καλό θα ήταν να είσαι ενημερωμένη για τα βασικά. Ρωτήσαμε τον ιατρό Iάκωβο Γκόγκουα και μας έλυσε 6 βασικές ερωτήσεις.

Τι είναι το botox;
Το botox είναι ένα είδος φυσικής πρωτεΐνης που παράγεται από το κλωστηρίδιο botulinum (βοτουλινική τοξίνη).

Πώς γίνεται;
Εγχέεται τοπικά με ένεση με στόχο να μειώσει τις συσπάσεις εκείνων των μυών που κινούν το δέρμα, και προκαλούν ρυτίδες και μικρές γραμμές. Ιατρικά, χρησιμοποιείται και για τη θεραπεία της υπεριδρωσίας, στις μασχάλες.

Η ηλικία παίζει ρόλο;
Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει περιορισμός και το πότε θα ξεκινήσεις εξαρτάται από το πρόσωπο και όχι από την ηλικία σου. Αν έχεις έντονη εκφραστικότητα, για παράδειγμα, μπορεί να χρειάζεσαι botox και από την ηλικία των 25. Πάντως, το να ξεκινάς θεραπεία προληπτικά από τη δεύτερη δεκαετία της ζωής σου είναι μια άποψη που κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος.

Πονάει η εφαρμογή;
Το botox γίνεται με μια μικρή ένεση. Οι περισσότεροι γιατροί χρησιμοποιούν αλοιφή με αναισθητική δράση, τοπικά, αλλά η αλήθεια είναι πως θα νιώσεις το τσίμπημα. Μην τρομάζεις! Θα είναι ανεκτό και στιγμιαίο.

Πότε μπορώ να δω το τελικό αποτέλεσμα;
Η επίδραση του ξεκινά μετά από μερικές μέρες και το τελικό αποτέλεσμα θα είναι ορατό περίπου μετά από 2 εβδομάδες.

Τι θα πρέπει να προσέξω;
Για ένα 24ωρο δεν πρέπει να έρθεις σε επαφή με οτιδήποτε θα αυξήσει την αιμάτωση ή τη θερμοκρασία στο μέτωπο σου – δηλαδή, γυμναστική, χαμάμ, σάουνα,μαγείρεμα, πιστολάκι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ