Πριν ένα χρόνο, στις 16 Μαρτίου, η πτήση της Emirates EK 2503 απογειώθηκε από το Ντουμπάι προς το Κουβέιτ, χωρίς επιβάτες αλλά με εμπορεύματα.  Το Boeing 777-300ER είχε στην «κοιλιά» του πάνω από 34 τόνους εμπορευμάτων που απαιτούνταν να παραδοθούν έκτακτα στο Κουβέιτ.

Ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία των δραστηριοτήτων της που η Emirates πραγματοποίησε πτήση μόνο με φορτίο σε επιβατικό αεροσκάφος. Mόλις τέσσερις ημέρες μετά την ανακήρυξη της νόσου COVID-19 ως πανδημία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), το EK 2503 ήταν η πρώτη από περισσότερες από 27.800 πτήσεις φορτίου που θα εκτελούσε η Emirates SkyCargo το ακόλουθο έτος, καθώς ο αερομεταφορέας λειτούργησε αδιάκοπα ώστε να διατηρηθούν οι κοινότητες σε όλο τον κόσμο συνδεδεμένες με τις απαραίτητες ιατρικές ανάγκες και τροφές που χρειάζονταν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ο Nabil Sultan, Ανώτερος Αντιπρόεδρος της Emirates, Cargo είπε: «Έχει περάσει ακριβώς ένας χρόνος από τότε που αυτό που θεωρήθηκε αδύνατο στη βιομηχανία των αερομεταφορών, όχι μόνο έγινε πραγματικότητα, αλλά ισχυρός επιχειρησιακός πυλώνας για την Emirates SkyCargo. Πριν από την πανδημία, σχεδόν τα δύο τρίτα του συνολικού φορτίου μας μεταφέρθηκαν στην «κοιλιά» των επιβατικών πτήσεων μας. Με τις αυξανόμενες αναβολές πτήσεων και τους περιορισμούς στα ταξίδια επιβατών που επιβλήθηκαν λόγω του COVID-19 στις αρχές Μαρτίου 2020, μπορούσαμε να προβλέψουμε μια κατάσταση όπου δεν θα υπήρχε πλέον επαρκής χωρητικότητα φορτίου στην αγορά για τη μεταφορά βασικών προμηθειών.

«Προκειμένου να ενισχυθεί η χωρητικότητα φορτίου που προσφέρεται από τα 11 αεροσκάφη μας Boeing 777 και να διασφαλίσουμε ότι θα μπορούσαμε να καλύψουμε την επείγουσα ζήτηση για αγαθά όπως τον εξοπλισμό ατομικής προστασίας, αναπνευστήρες και άλλα φαρμακευτικά προϊόντα και προμήθειες τροφίμων από όλο τον κόσμο, προληπτικά κάναμε ένα ριζοσπαστικό και καινοτόμο σχέδιο για τη χρήση των επιβατικών αεροσκαφών ευρείας ατράκτου μας για τη λειτουργία πτήσεων μόνο με εμπορικά φορτία. Δοκιμάσαμε αυτό την πρακτική επιβατικών εμπορευματικών μεταφορών με πτήση προς το Κουβέιτ στις 16 Μαρτίου πέρυσι. Τις επόμενες εβδομάδες, καθώς οι τακτικές επιβατικές πτήσεις σταμάτησαν εντελώς, αρχίσαμε να αυξάνουμε τις πτήσεις των εμπορευμάτων μας σε ένα σημείο όπου είχαμε σχεδόν 90 επιβατικά αεροσκάφη που χρησιμοποιήθηκαν για τη μεταφορά φορτίων.

«Η ομάδα μας εργάστηκε ακούραστα για να δημιουργήσει ένα νέο επιχειρηματικό μοντέλο από τη βάση – ζητώντας εγκρίσεις από τις αρχές, σχεδιάζοντας ένα νέο δίκτυο δρομολογίων, καταρτίζοντας νέες οδηγίες λειτουργίας και ασφάλειας και μιλώντας στους πελάτες μας σε όλο τον κόσμο – για να διασφαλίσουμε ότι ως κοινωνικά υπεύθυνος μεταφορέας, καταφέραμε να διατηρήσουμε τις απαραίτητες προμήθειες φορτίου σε αγορές και ταυτόχρονα να διατηρήσουμε τις εξαγωγές σε όλο τον κόσμο σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες.

«Η στρατηγική μας για τις μεταφορικές ταξιδιωτικές πτήσεις ήταν η ραχοκοκαλιά των επιχειρήσεων μας κατά τη διάρκεια της πανδημίας μεταφέροντας φορτίο σε περισσότερους από 125 προορισμούς σε έξι ηπείρους. Έχει δείξει την ανθεκτικότητά μας ως παγκόσμιος διαμεσολαβητής του εμπορίου και των αλυσίδων εφοδιασμού. Με την επανέναρξη και την αύξηση της λειτουργίας των επιβατών, έχουμε αρχίσει σταδιακά να κινούμαστε προς το παραδοσιακό μας μοντέλο, αλλά οι επιβάτες μας συνεχίζουν να παραμένουν ισχυρό συστατικό της ανταπόδοσης στην πανδημία COVID-19.»

Για να καλύψει την παγκόσμια ζήτηση για μεταφορά εξοπλισμού ατομικής προστασίας και βασικών προμηθειών, η Emirates SkyCargo παρακολούθησε την εισαγωγή υπηρεσιών αερομεταφοράς σε ταξιδιωτικές πτήσεις με περαιτέρω καινοτομίες, συμπεριλαμβανομένης της φόρτωσης εμπορευμάτων στα καθίσματα επιβατών και σε κάδους εναέριου χώρου μέσα στην καμπίνα επιβατών και την εισαγωγή «μίνι φορτηγών» που ήταν Boeing 777-300ER αεροσκάφη με θέσεις που αφαιρέθηκαν από την Economy Class για να προστεθεί περισσότερος χώρος για τη μεταφορά φορτίου. Η Emirates SkyCargo διαθέτει επί του παρόντος 16 μίνι αεροσκάφη Boeing 777-300ER για τη μεταφορά φορτίων.

Η Emirates SkyCargo πραγματοποίησε περισσότερες από 27.800 εμπορικές πτήσεις αποκλειστικά σε επιβατικά αεροσκάφη κατά το τελευταίο έτος. Αυτές οι πτήσεις βοήθησαν στη μεταφορά περισσότερων από 100.000 τόνων βασικών προμηθειών, όπως PPE, κιτ δοκιμής COVID-19, αναπνευστήρες, φαρμακευτικά προϊόντα, εμβόλια και τρόφιμα. Αυτό είναι το ισοδύναμο του φορτίου που μεταφέρεται σε πάνω από 1000 πλήρεις πτήσεις στα αεροσκάφη μεταφοράς εμπορευμάτων Boeing 777.

Οι πτήσεις της Emirates SkyCargo συνέβαλαν στη διατήρηση της επισιτιστικής ασφάλειας σε ορισμένες αγορές που εξαρτώνται από τις εισαγωγές, παρέχοντας παράλληλα μια ροή εισοδήματος σε κοινότητες που εξαρτώνται από τις γεωργικές εξαγωγές. Ο αερομεταφορέας πραγματοποίησε επίσης έναν αριθμό ρεκόρ πτήσεων charter χρησιμοποιώντας επιβατικά αεροσκάφη αποκλειστικά για τη μεταφορά φορτίου.

Η Emirates SkyCargo ηγείται της παγκόσμιας ανταπόκρισης της βιομηχανίας αερομεταφορών για τη διανομή εμβολίων COVID-19. Ο αερομεταφορέας έχει δημιουργήσει πρώτο αποκλειστικό κόμβο μεταφοράς φορτίων για το εμβόλιο στο Ντουμπάι και έχει επίσης συνεργαστεί με κορυφαίους φορείς με έδρα το Ντουμπάι και με τη UNICEF για την ταχεία μεταφορά εμβολίων COVID-19 σε αναπτυσσόμενες χώρες μέσω του Ντουμπάι. Οι πτήσεις της Emirates SkyCargo έχουν επίσης διαδραματίσει βασικό ρόλο στη μεταφορά εμβολίων COVID-19.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ